7 originele babykamer ideeën

Met deze 7 originele babykamer ideeën doe je een hele hoop inspiratie op voor de toekomstige slaapkamer van je kindje. Het inrichten van het kamertje is de ultieme voorbereiding op de komst van je kindje. En het is ook nog eens super leuk om internet af te speuren naar de meest originele, hippe en trendy ideeën. Wij helpen je alvast een beetje op weg met het zoeken naar inspiratie. En onze 7 babykamer ideeën zijn niet alleen leuk en origineel, maar ook nog eens geschikt voor zowel jongens- als meisjeskamers!

1. Behang in de babykamer

Wat dacht je van leuk behang in de babykamer? Je hoeft niet gelijk de hele kamer te behangen, juist maar één wand is heel leuk. Er is een heleboel leuk en neutraal behang te vinden dat zowel in een jongens- als meisjeskamer past. Behang met geometrische vormen is bijvoorbeeld super hip! Maar behang dat bij het geslacht van je baby past kan ook heel leuk zijn. Er is bijvoorbeeld super hip en stoer behang te vinden met auto's, vossen of insecten dat perfect is voor een stoere jongenskamer.

Originele babykamer idee behang

2. Hang slingers op in je babykamer

Een leuke manier op je babykamer aan te kleden is door slingers op te hangen. En nee dat hoeven niet perse vlaggetjes te zijn (dat kan overigens wel heel leuk zijn), maar bijvoorbeeld een slinger met een leuke tekst. Een slinger helpt bijvoorbeeld om het kale plafond een beetje aan te kleden.

Slingers babykamer

3. Een heerlijke (schommel)stoel

Zet een heerlijke (schommel)stoel neer in je babykamer zodat je ook een lekker plekje hebt om met je kindje te gaan zitten. Bijvoorbeeld als je 's nachts borstvoeding moet geven. En wat is er nou fijner dan je baby in je armen in slaap schommelen?

Babykamer idee stoel

4. Een opknap commode

Een ander origineel idee voor de babykamer is een opknap commode. Koop geen traditionele nieuwe commode, maar knap een oude ladekast op tot een commode. Schilder 'm bijvoorbeeld een in nieuw kleurtje dat bij de rest van het interieur past. Ziet er gelijk super stoer en hip uit en is ook nog eens milieubewust!

Zelf aan de slag? Je leest hier hoe je zelf je oude meubels schildert.

Origineel babykamer idee opknapcommode

5. Een plankje boven de commode

Een idee voor in de babykamer dat je steeds vaker ziet is een plankje boven de commode. Daar bedoelen we dan eigenlijk geen handig plankje met verzorgingspulletjes mee, maar een decoratief plankje. Op zo'n decoratief plankje kun je bijvoorbeeld leuke lijstjes met foto's of posters zetten.

Commode met plank erboven babykamer

6. Kleertjes aan een stang

Wie zegt dat de kleertjes in een kast moeten? Hang de babykleertjes in plaats van in de kast aan een stang! Een ijzeren stang, een houten rek of zelf boomtakken zijn een leuke en decoratieve manier van het ophangen van als je schattige babykleertjes.

Origineel babykamer idee kleding aan rek

7. Babykamer muurstickers

Wil je nou niet je hele babykamer behangen, maar wel iets leuks op de muur? Probeer dan eens een muursticker! Muurstickers zijn er in alle soorten en maten. Denk aan wolken of diertjes maar ook leuke teksten. De mogelijkheden zijn enorm en muurstickers zijn een ontzettend simpele manier om je kamertje wat meer aan te kleden.

Muurstickers babykamer

Nog meer babykamer ideeën!

Heb jij nog leuke originele babykamer ideeën? Laat het ons weten in de comments! Nog meer inspiratie nodig? Kijk eens verder tussen onze andere kinderkamer artikelen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten