6x Tips voor een romantische slaapkamer
Slaapkamer ideeën Wooninspiratie Woonideeën

6x Tips voor een romantische slaapkamer

Wij hebben 6 tips voor een romantische slaapkamer voor je! Zo maak je van je saaie slaapkamer een romantisch paradijsje. De slaapkamer is de ultieme plek om heerlijk te ontspannen na een drukke dag. Het liefste natuurlijk samen met je partner. Hoe zorg je er voor dat je ultiem kan genieten van een romantisch moment? Onder andere door een fijne omgeving! Tijd om aan de slag te gaan met onze tips voor een romantische slaapkamer.

1. Kleur in de slaapkamer

Kleur mag in je slaapkamer niet ontbreken als je voor een romantische vibe wil gaan! Want een saaie witte slaapkamer... Daar wordt niemand warm van! Ga bijvoorbeeld voor lieve zachte pasteltinten voor een romantische sfeer in je slaapkamer. Denk aan licht roze of licht blauw. Maar ook donkere kleuren zijn perfect voor een romantische slaapkamer! Denk aan petrol, donkergroen, paars of bordeaux rood. Combineer deze kleuren met mooie accessoires en verlichting om een echt boudoir te maken.

Meer inspiratie voor kleur in slaapkamer? Lees ons artikel over de 4 kleurtrends voor de slaapkamer!

romantische inspiratie voor slaapkamer

2. Het bed

Een fijn bed mag natuurlijk niet ontbreken in een romantische slaapkamer! Zorg dat het bed er uitnodigend uitziet. Een fijne grote boxspring of mooi bed met hoofdbord zorgt gelijk voor een romantische sfeer in de slaapkamer. Maar ook een 'simpel' bed kan romantisch zijn. Zorg er in ieder geval voor dat je het iedere ochtend netjes opmaakt. Daarnaast kunnen mooi beddengoed, een sprei en kussentjes wonderen doen! Zorg voor luxe ogend beddengoed dat aansluit bij het kleurenpalet van je slaapkamer. Een mooi opgemaakt bed ziet er altijd uitnodigend uit.

inspiratie voor de romantische slaapkamer

3. Aankleding voor een romantische slaapkamer

Naast een mooi opgemaakt bed kun je nog veel meer doen om je romantische slaapkamer aan te kleden! Ga aan de slag met het uitzoeken van accessoires. In een mooi gestylede slaapkamer kun je echt even ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Zoek mooie posters en fotolijstjes uit, zet souvenirs van vakanties neer en vul het geheel aan met andere accessoires zoals vazen, kruiken en kandelaars. Daarnaast zorgt een lekker kleed ook voor sfeer en mogen een paar plantjes ook niet uit je inrichting ontbreken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie sierlijke bloem zoals een orchidee?

romantische slaapkamer inspiratie

4. Gordijnen

Mooie gordijnen geven je romantische slaapkamer in no-time een aangeklede uitstraling. Als je voor romantisch wil gaan dan zijn gordijnen the way to go! Ze geven veel meer sfeer dan zo'n praktisch rolgordijntje. Als je gezegend bent met hoge ramen ga dan voor mooie lange gordijnen tot de grond. Kies een mooie soepele stof die aansluit bij het kleurenpalet van je slaapkamer.

5. Verlichting

Verlichting is dé manier om meer sfeer te geven aan een kille ruimte! Goede verlichting mag dan ook niet ontbreken in een romantische slaapkamer. Een (hang)lamp aan het plafond is praktisch en gelijk een leuk accessoire. Zorg daarnaast dat je ook sfeerverlichting toevoegt zodat niet altijd de 'grote' lamp aan het plafond aan hoeft. Denk aan leuke lampjes voor het nachtkastje of een snoer met lampjes. Zorg daarnaast voor lampen die gedimd kunnen worden of die mooi warm licht geven. Diverse soorten lampen vind je bij Budgetlight.

romantische slaapkamer

6. Opgeruimd

Deze tip heeft weinig te maken met de inrichting van een romantische slaapkamer, maar is wel een vereiste voor een romantische avond... Zorg dat de slaapkamer opgeruimd is! Een mooi opgemaakt bed, geen rondslingerende kleding of boeken. Een opgeruimde omgeving zorgt voor een opgeruimd hoofd. En een 'leeg' hoofd is veel meer in the mood voor een romantische avond! Nog een tip: geen televisie in de slaapkamer. Dit zorgt voor rust en meer aandacht voor elkaar.

Meer slaapkamer ideeën?

Op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Lees dan onze artikelen over de bohemian slaapkamer of de luxe slaapkamer eens!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten