5x gemakkelijk te installeren tuinverlichting
Tuinideeën Woonaccessoires Achtertuin ideeën

5x gemakkelijk te installeren tuinverlichting

Een goede tuinverlichting is onmisbaar, zeker in de warme zomermaanden! Het tekent de sfeer van de gehele tuin en, ook niet onbelangrijk, zorgt ervoor dat je ‘s avonds nog iets kunt zien. Echter kan het soms een hele uitdaging blijken om tuinverlichting zelf te installeren. Zo moet je rekening houden met het stroomnetwerk waar je het op aansluit etc. Daarom hebben we bij Woonblog vijf verschillende soorten tuinverlichting voor je op een rijtje gezet die je, zonder gedoe met het stroomnetwerk, in de tuin kunt installeren.

1. Lampen op zonne-energie

Lampen op zonne-energie zijn niet alleen erg gemakkelijk om te installeren, ze besparen je ook veel kosten. Een win-win situatie dus! Het enige nadeel is dat de lamp het niet doet als de zon langere tijd niet geschenen heeft.

Lampen op zonne-energie, of ook wel solarlampen, hebben vaak een spies om deze in de grond te steken of een bevestigingsstuk om het mee op te hangen. Erg handig hoef je er dus niet voor te zijn. Let er wel op dat je de lampen plaatst op een plek met veel zonlicht anders werken ze natuurlijk niet.

tuinverlichting inspiratie

2. Wandlampen met sensor

Een wandlamp voor buiten is ook relatief makkelijk te installeren. Deze zijn meestal verkrijgbaar op zonne-energie of op batterijen. Zo heb je geen gedoe met bedradingen en aansluitingen, maar heb je wel sfeervolle tuinverlichting.

Een tip is om een wandlamp met een sensor te nemen. Deze verbruikt minder energie en is daarom minder snel leeg. Deze lamp is geschikt voor plekken in de tuin waar je minder vaak komt. Boven de loungeset kun je bijvoorbeeld beter geen lamp met sensor nemen.

tuinverlichting inspiratie

3. Lantaarns

Lantaarns zijn erg gemakkelijk om in de tuin te installeren en, afhankelijk van de grootte, te verplaatsen. Daarnaast zorgen ze voor erg veel sfeer in de tuin. Met dit soort verlichting kun je echt alle kanten op. Zet bijvoorbeeld een gezellige lantaarn op tafel of plaats een aantal lantaarns langs het voetpad in de tuin. Over het algemeen zijn een groot deel van de lantaarns al op zonne-energie te verkrijgen, maar je kunt er ook een met kaarsen nemen. Op tafel is een lantaarn met kaarsen wél zo gezellig.

tuinverlichting inspiratie

4. Lichtsnoer met lampjes

Lichtsnoeren met lampjes zijn dé ideale buitenverlichting. Ze kosten namelijk bijna niks, zijn makkelijk op te hangen en zijn super sfeervol! Wil je toch wat anders dan de standaard lichtsnoeren die je ook voor de kerst gebruikt? Je hebt ze ook in allerlei verschillende vormen of met kapjes erover, speciaal voor buiten. Hang ze in de boom of aan de schutting en je bent klaar!

tuinverlichting inspiratie

5. Gezellige tafelverlichting

Met sfeervolle tafelverlichting kom je in de tuin al een heel eind. Bovendien hoef je hier qua installatie niks meer aan te doen. Tafellampen zijn meestal toch op batterijen of op zonne-energie. Daarbij kun je ze makkelijk verplaatsen door de tuin, waardoor je eigenlijk nooit in het donker komt te zitten.

Meer tuininspiratie?

Op zoek naar meer tuinverlichting ideeën? Bekijk dan ook eens een van de volgende artikelen: 5x knusse tuinverlichting voor de zomermaanden, 12 keer inspiratie voor kerstverlichting voor buiten en Spotjes in de tuin.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten