5x knusse tuinverlichting voor de zomermaanden
Tuinideeën Achtertuin ideeën

5x knusse tuinverlichting voor de zomermaanden

De zomerse avonden zijn weer aangebroken en dat betekent dat we steeds langer buiten kunnen genieten van dat heerlijke weer. Wil jij jouw zomeravonden ook extra gezellig maken? Dat kan met de juiste tuinverlichting! In deze blog geven we je 5x knusse tuinverlichting ideeën voor de zomer.

1. Tuinlantaarns voor op tafel

Houd jij ook wel van een borreltje in de tuin met heerlijke hapjes erbij? Dan is een lantaarn voor op tafel ideaal. De tafellantaarn zorgt gegarandeerd voor een gezellige sfeer. Bovendien is het ook wel handig als je de hapjes op tafel nog goed kunt zien.

Heb je meerdere zitplekken in de tuin? Dan is een tafellantaarn al helemaal een uitkomst. Je kunt de lantaarn namelijk zonder gedoe verplaatsen.

tuin ideeën

2. Indirecte verlichting op planten

Heb jij de afgelopen maanden staan ploeteren in de tuin of heb je gewoon een hele goede tuinman? Dan zijn lampen die op je planten gericht zijn erg leuk. Waarom zou je al dat harde werk alleen overdag laten zien? 'S avonds komen jouw planten juist heel mooi uit. De verlichting laat niet alleen je planten goed zien, maar geeft ook een heel gezellige sfeer. Indirecte verlichting plaats je het best bij bomen of kleine struiken, zoals een buxus.

tuin ideeën

3. Zuinige tuinverlichting

De energieprijzen zijn er dit jaar niet beter op geworden. Tijd om ook maar eens wat meer te verduurzamen in de tuin. Je hebt tegenwoordig best een aantal opties als het gaat om zuinige tuinverlichting. Denk dan bijvoorbeeld aan tuinverlichting op zonne-energie of led tuinverlichting.

Led lampen en lampen op zonne-energie zijn vaak iets duurder in de aanschaf, maar als je het omrekent haal je het er makkelijk uit. Een goede investering dus. Bovendien draag jij zo ook weer een steentje bij aan een betere wereld.

tuin ideeën

4. Luxe tuinlamp als eyecatcher

Natuurlijk is het hoofddoel van een tuinlamp om de tuin van licht te voorzien, maar het kan natuurlijk geen kwaad als de lamp ook erg leuk is voor het oog. Vaak denken we bij eyecatchers in de tuin niet gelijk aan een lamp. Daarom is het juist leuk om eens voor wat anders te gaan. Ga voor unieke lantaarns, ronde bollen of staande buitenlampen.

tuin ideeën

5. Tuinverlichting on a budget

Wil je geen fortuin kwijt zijn aan jouw tuinverlichting? Goed nieuws: dit hoeft ook helemaal niet! Er zijn genoeg mogelijkheden om jouw tuin op een leuke manier te verlichten zonder dat je hier een bak geld aan kwijt bent. Denk bijvoorbeeld aan een slinger met hieraan knusse minilampjes. Deze geven super veel uitstraling en kosten vaak maar een paar euro. Zet daarnaast ook een paar leuke kaarsen op tafel en je tuin is op een super sfeervolle manier verlicht! Nog een tip: ga voor citronella kaarsen. Zo ben je buiten beschermd tegen de muggen.

tuin ideeën

Nog meer tuin ideeën?

Op zoek naar nog meer tuin ideeën? Kijk dan verder tussen onze andere tuin artikelen! Hier vind je bijvoorbeeld balkon ideeën, budget tuin ideeën en voortuin ideeën.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten