5 tips voor de leukste budget woonkamer inspiratie

Vandaag hebben we een heleboel budget woonkamer inspiratie voor je! Het is altijd een uitdaging om een nieuw interieur binnen je budget te kiezen, toch zijn er genoeg goedkope meubels te vinden. Tenslotte hoeven meubels helemaal niet duur te zijn om er leuk uit te zien! Lees de 5 onderstaande tips voor budget woonkamer inspiratie!

Kijk naar goedkopere alternatieven!

Veel mensen kijken vaak naar designer producten, terwijl deze vaak een stuk duurder zijn. Budget woonkamer inspiratie is ook leuk om op te doen bij de niet-designer winkels. Bezoek veel verschillende woonwinkels en ga naar sample sales.

Jaarlijks worden er verschillende sample sales gehouden waar veel meubilair erg wordt afgeprijsd. Hier vind je een groot aanbod van goedkope meubels om jouw interieur aan te vullen. Daarnaast doen veel woonwinkels aan het einde van het sale seizoen een showroomsale, hierbij worden de showroommodellen opgeruimd. Er zijn veel meubels die je goedkoper kunt vervangen door goed te zoeken, zoals goedkope hoekbanken van www.hoekbanken.nl.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Zas & Zo interieurstyling (@zas.en.zo) op 4 Mrt 2019 om 10:40 (PST)

DIY: voor de leukste en goedkoopste meubels

Een heel gaaf kastje gezien maar iets boven het budget? Geen probleem, maak het zelf! Van kleine accessoires tot eettafels, met een beetje tijd en handigheid heb je het zelf een stuk goedkoper gemaakt.

Maak bijvoorbeeld een opbergkastje op wielen of creëer jouw zelfgemaakte bijzettafeltjes. Om de do-it-yourself klus grootser aan te pakken kun je bijvoorbeeld ook je eigen eettafel maken.

Ga naar verschillende bouwmarkten om de spullen bij elkaar te halen. Kies allereerst een mooie houtsoort (of steen) uit waar je mee verder wil werken. Ga vervolgens op zoek naar een stalen frame en bijbehorende vloerdoppen.

Bewerk het hout naar wens, schuur het op en beschilder het eventueel. Bevestig het frame onder de tafel en zorg er hierbij voor dat de tafel voldoende rustpunten heeft. Plaats de vloerdoppen onder de tafel om je vloer te beschermen. Als laatste stap olie je de tafel goed in om kringen tegen te gaan.

Kringloop: talloze budget woonkamer inspiratie

De kringloopwinkel is de ideale plek voor budget woonkamer inspiratie. Voor een vernieuwend interieur hoef je echt niet altijd naar dure woonwinkels toe, vaak zijn er ook leuke en goedkope meubels te vinden in de kringloopwinkels. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar nieuwe opbergkasten of bijzettafeltjes? Loop eens binnen in de kringloopwinkel bij jou in de buurt!

Veel mensen brengen hier hun spullen naartoe wanneer ze gaan kleiner gaan wonen, zelf een nieuw interieur nemen of gewoon dingen over hebben. Vaak zitten er ook nog hele praktische en mooie spullen tussen.

Soms lijkt iets niet jouw smaak op het eerste gezicht, maar beeld je het meubel dan eens in in een andere kleur. Wellicht dat het dan al veel beter overkomt. Tip: ga gelijk aan de slag met onze DIY oude meubels schilderen!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ????? ????????? (@hippekringloop) op 9 Nov 2018 om 2:35 (PST)

Spiegels: onmisbaar in iedere woonkamer!

Spiegels zijn erg multifunctioneel. Zo moet je natuurlijk kunnen kijken of je er goed uitziet, maar ze geven ook een gezellige sfeer in de kamer. Een spiegel is bijvoorbeeld ook een goede vervanger voor een duur schilderij aan de muur.

Daarnaast weerspiegelt een spiegel veel licht in een kamer. Hierdoor oogt de woonkamer heel ruimtelijk, wat ook weer een luxe gevoel geeft. Je kan er voor kiezen om één grote spiegel in je woonkamer te hangen, of verschillende kleine die het licht weerkaatsen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Anita (@frisze_blik) op 5 Mrt 2019 om 5:31 (PST)

Onderhandelen

Krijg je die eetkamer tafel nou toch niet uit je hoofd? In een woonwinkel zijn er vaak mogelijkheden tot onderhandeling. Heb jij een bepaald budget in je hoofd? Leg het gewoon voor en wellicht komen jullie samen tot een mooie compromis!

Meer woonkamer ideeën opdoen?

Kijk eens tussen onze woonkamer inspiratie of bekijk het volgende artikel en ontdek alles over Scandinavisch wonen.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten