5 Tips voor het uitzoeken van je meubelen
Meubels Wonen Wooninspiratie Woonideeën

5 Tips voor het uitzoeken van je meubelen

Of je nu op zoek gaat naar een volledig nieuw interieur of graag een nieuwe bank wil, het uitzoeken van nieuwe meubels kan een hoop tijd en energie kosten. Bovendien geef je al snel een hoop geld uit, dus wil je absoluut niet dat je achteraf spijt krijgt van je aankoop of toch niet helemaal tevreden bent over hoe jouw nieuwe meubels in je interieur staan. Met deze 5 tips voorkom je teleurstelling en zorg je voor een stijlvol interieur!

1. Maak een moodboard

Door een moodboard te maken, krijg je een duidelijk beeld van de meubels, kleuren en accessoires die je wil combineren. Jouw interieur krijg je zo op één blaadje. Je kunt dan al in één oogopslag zien of er bepaalde meubels of kleuren minder goed passen in het geheel. Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om een moodboard te maken, je kunt bijvoorbeeld heel gemakkelijk een bord aanmaken op Pinterest. Zo kan je per kamer of per stijl een bord maken.

interior

2. Maak een plattegrond

Wil je een bank met voldoende zitplaats of een ruime eettafel waar je gemakkelijk met 10 man aan kunt schuiven? Of houd je van kleine, verfijnde meubeltjes. Om te kijken of jouw meubels passen bij je woning kun je het beste een plattegrond maken. Is jouw zithoek 3 bij 4 meter of 4 bij 5 meter? In het eerste geval moet je goed opletten wat voor bank je dan uitzoekt, bij een grotere woonkamer heb je veel meer keuze uit afmetingen en je kunt ook kiezen voor een bepaalde opstelling. Door een plattegrond te maken weet je ook hoe jij je meubels moet gaan plaatsen. Zo kom je er bijvoorbeeld achter waar het lounge gedeelte van je hoekbank moeten zitten voor een goede inrichting.

Al kun je met een groter huis natuurlijk veel meer, is het belangrijk dat je hier niet te veel kleine meubeltjes gebruikt. Dit kan een rommelige of kale indruk geven in een grote ruimte.

3. Kies vooraf kleuren en materialen uit

Ben je gek op houten meubels? Of wil jij het liefst strakke, effen meubelen? Als je deze keuzes van tevoren maakt, weet je veel beter welke kleuren goed matchen. Zo staat een wit meubel wel wat eentonig bij een witte muur, maar kan een mooi eiken tv meubel juist heel stijlvol staan. Bij het kiezen van je materialen en kleuren moet je bij jezelf nagaan of jij contrasterende kleuren wilt gebruiken of meer harmonieuze kleuren wilt hebben. Over het algemeen zijn contrasterende kleuren erg druk en trendgevoelig. Harmonieuze kleuren zorgen wat meer voor rust en zijn ook wat tijdlozer.

4. Zoek je meubels bij elkaar

Als je op zoek gaat naar meubels doe je er goed aan om ze bij elkaar uit te zoeken. Dit is heel gemakkelijk als je een compleet nieuwe inrichting zoekt. Maar ook als je alleen op zoek gaat naar een bank, zul jij deze moeten matchen met de andere meubels in je zithoek. Het belangrijkste aan een inrichting is dat je een bepaalde woonstijl moet hebben. De meest voorkomende woonstijlen zijn landelijk, modern of minimalistisch. Wil jij een meer trendy interieur? Dan is een industriële of Scandinavische inrichting misschien wel iets voor jou. Door duidelijk voor een stijl te kiezen, krijg jij een interieur met meubels die helemaal op elkaar afgestemd zijn.

5. Probeer je meubels uit!

Steeds meer mensen shoppen online. Naast boodschappen en kleding, kopen mensen ook steeds vaker hun meubels online, maar dit kan ook zorgen voor teleurstellingen. Zo kan die bank niet zo comfortabel zitten of is dat eiken meubelen helemaal niet gemaakt van echt eikenhout. Meestal kan het ook even duren voor je de meubels hebt, dus is de teleurstelling ook extra groot als je bestelling na 6 weken tegenvalt.

Daarom is het altijd belangrijk om je meubels in het echt te zien en uit te proberen. Woonboulevards, zoals Woonmall Alexandrium, hebben een minder goede naam, maar als jij op zoek bent naar een volledig nieuw interieur dan heb je in een keer toegang tot een tiental winkels met verschillende meubelmerken, zoals Henders & Hazel, XOOON en nog veel meer meubels. Bovendien zie je op internet alleen de standaard meubelen. Bij een woonwinkel kun jij ook je meubels helemaal naar wens aanpassen. Zo kun je jouw meubels helemaal naar smaak inrichten op basis van kleur, materiaal, afmetingen en heb je vaak ook nog keuzes uit verschillende opties.

Zo verkrijg jij een stijlvol interieur dat helemaal voldoet aan jouw wensen en behoeftes. Bovendien heb jij je eigen persoonlijke meubels, omdat jij ze helemaal naar eigen inzicht hebt samengesteld.

interieur 2

Meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Neem dan gerust eens een kijkje tussen de artikelen: Low budget woonaccessoires, Stoer interieur: verzamel de juiste elementen bij elkaar, Een kleine woonkamer inrichten: 3 tips en Zwart interieur: wat kun je ermee?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten