In 5 stappen je werkkamer inrichten
Wonen Wooninspiratie Woonruimtes

In 5 stappen je werkkamer inrichten

Thuiswerken is inmiddels een heel begrip geworden. Kun jij je eigenlijk nog een tijd voorstellen dat we dit niet deden? Helaas blijkt het soms een hele opgave om je thuis net zo goed te kunnen concentreren als op kantoor. Een goede inrichting van je werkkamer kan je hierbij goed helpen. Bovendien heb je bij de inrichting van thuiskantoor de touwtjes zelf in handen en mag deze er dus best sfeervol en leuk uit komen te zien. Hieronder leggen we in 5 stappen uit hoe jij je werkkamer omtovert tot de ideale thuiswerkplek.

Stap 1: Kies de geschikte ruimte

Allereerst is het erg belangrijk om de juiste ruimte uit te zoeken voor jouw werkkamer. De ideale werkkamer is op de plek waar je weinig of geen geluidsoverlast hebt en waar veel natuurlijk zonlicht binnenkomt. Daarnaast is een goede ventilatie ook van groot belang. Dit zorgt er namelijk voor dat jij je optimaal kan concentreren gedurende de dag.

Heb je geen aparte kamer beschikbaar in jouw huis of appartement? Geen zorgen. Zelfs in kleine ruimtes kan je een thuiskantoor inrichten. Je moet misschien alleen wat creatiever zijn.

Wooninspiratie

Stap 2: Bepaal de stijl van jouw werkkamer

Over het algemeen kiezen mensen vaak één woonstijl en trekken deze door naar de rest van het huis. Aan de andere kant kan het juist erg logisch zijn om een andere woonstijl uit te zoeken voor je werkkamer. Dit is namelijk dé plek waar je optimaal moet presteren en je goed moet kunnen concentreren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je erg houdt van drukke printjes voor de rest van je interieur, maar dat dit voor je werkkamer geen goed idee is.

Een klassieke, moderne of minimalistische woonstijl wordt vaak aangehouden in werkkamers, maar ga vooral voor de stijl die het best bij jou past. Thuis hoef je namelijk geen rekening te houden met wat je collega’s ervan vinden. Wil je eerst inspiratie opdoen? Kijk dan bijvoorbeeld eens op Pinterest en doe daar ideeën op voor jouw werkkamer.

Stap 3: Werkkamer inrichten: zoek de juiste kantoormeubelen uit

Uiteraard mogen de juiste kantoormeubelen niet missen. Je wilt niet de hele dag thuiswerken en dan vervolgens last krijgen van je rug of nek. Het is soms erg aantrekkelijk om de mooiste kantoormeubelen uit te zoeken, maar kijk ook naar het praktische nut ervan.

Het klinkt misschien suf, maar ergonomische kantoormeubelen zijn een echte must voor je werkkamer. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je jouw bureaustoel goed kan afstellen en dat deze lekker zit. Daarnaast is het handig om genoeg opbergruimte te hebben voor al je spullen. Zo houd je alles opgeruimd en overzichtelijk.

Wooninspiratie

Stap 4: Ga voor goede verlichting

Het liefst wil je veel natuurlijk licht in je werkkamer, maar we weten dat dit niet altijd mogelijk is. Vooral in de winter mag een goede verlichting in je werkkamer niet ontbreken. Je kunt het beste gaan voor licht dat natuurlijk oogt en niet al te fel is.

Ook hierin kun je weer je eigen stijl aanbrengen. Je kunt bijvoorbeeld een paar gezellige lampjes neerzetten of ophangen die jouw kantoor wat opleuken. Zo maak je thuiswerken net weer wat gezelliger ;)

Stap 5: Maak je werkkamer af met leuke accessoires

En ten slotte het leukste gedeelte: de accessoires! Hang een leuk schilderijtje of een paar mooie foto’s op aan de muur. Je maakt hiermee jouw werkkamer gelijk een stuk persoonlijker.

Naast wat leuke decoratiestukken, kun je ook een paar ‘functionele’ kantooraccessoires halen om jouw kantoor wat handiger in te richten en tegelijkertijd ook wat op te leuken. Bijvoorbeeld een mooi pennenbakje, een boekensteun of een laptopstandaard. Vervolgens haal je nog een paar plantjes in huis en je werkkamer is af!

werkkamer inrichten

Meer wooninspiratie opdoen?

Wil je meer wooninspiratie opdoen? Lees dan ook eens deze artikelen: 4x Zelf muurdecoratie voor de woonkamer maken!, Een bank als eyecatcher in de woonkamer? Zo doe je dat! en Bohemian tuin inspiratie: haal het vakantiegevoel in huis!.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten