In 5 stappen jouw mancave inrichten!
Wonen Wooninspiratie

In 5 stappen jouw mancave inrichten!

Wil je een eigen ruimte om lekker te ontspannen en waar je ook net wat meer privacy hebt? Dan is een mannencave (of vrouwencave ;-)) echt iets voor jou! In een mancave kun je alleen of samen met wat vrienden je helemaal terugtrekken. In 5 stappen leggen we je uit hoe jij jouw mancave in kunt richten!

1. Bepaal de ruimte

Voordat je allerlei spullen aan gaat schaffen is het eerst belangrijk om een locatie uit te zoeken. Heb je bijvoorbeeld een zolder die nog niet gebruikt wordt of een schuur? Beide zijn perfect als ruimte voor een mancave. Staat de zolder nog helemaal vol met spullen? Dan heb je gelijk een goed excuus om alles eens uit te gaan zoeken en weg te gooien. Maar ook een schuur is een erg goede plek. Kijk wel eerst of er water en elektriciteit naar de schuur lopen, anders moet dit eerst geregeld worden.

wooninspiratie

2. Houd rekening met de seizoenen

Een mancave kan zich in alle hoeken van het huis bevinden, maar voordat je begint met inrichten is het handig om te kijken of jouw mancave klaar is voor alle seizoenen. Zo kan een zolder in de zomer erg warm worden en een schuur of garage in de winter erg koud. Denk daarom van tevoren aan verwarming, airco en natuurlijk niet te vergeten: isolatie. Zo kun jij het hele jaar door genieten van jouw mancave!

3. Kies een thema

Vervolgens ga je het thema van jouw bar bepalen. Ben je een echte sportfan of houd je juist erg van muziek? Of heb je een andere hobby die voor jou erg belangrijk is? Het thema kies je helemaal zelf! Belangrijk is vooral dat het echt bij jou past. Ben je niet echt fan van iets? Geen probleem! Je kunt ook een interieurstijl kiezen, zoals een industriële mancave. In een industrieel interieur zijn robuuste materialen erg gaaf, denk bijvoorbeeld aan sloophout en metaal. Zo geef je het interieur van jouw mancave toch een stoere sfeer.

4. Installeer een bar, pool- of pokertafel

In een mancave hoort nou eenmaal een bar, pool- of pokertafel. Bij deze stap geldt: kijk wat er het beste in jouw interieur past. Mocht je twijfelen is een bar altijd een goed idee. Een bar richt je namelijk heel makkelijk naar jouw smaak in. Bovendien is een bar ook de ultieme plek om heerlijk te genieten van een biertje.

Wil je graag een biertap in jouw mancave? Tegenwoordig hoef je echt niet meer alle leidingen aan laten leggen. Je hebt namelijk verschillende soorten biertaps voor in huis. Deze zijn wat kleiner en zijn makkelijk om te wisselen.

Woonblog

Maar ook een pool- of pokertafel kunnen een echte eyecatcher in jouw mancave zijn. Dit is ook gelijk een leuke activiteit die je met je vrienden kunt uitvoeren. Wil je liever een plek waar je helemaal kan ontspannen of lekker kan gamen? Ga dan voor een loungehoek met een mooie salontafel!

5. Verder inrichten maar!

Nu de belangrijkste dingen staan, kun je jouw mancave verder gaan inrichten naar jouw smaak. Een goede decoratie kan natuurlijk niet ontbreken. Ga bijvoorbeeld voor jute tapijten en vloerkleden, stoere verlichting en een lekkere, comfortabele stoel. Bij de keuze van je decoratie is het belangrijk om te kijken wat er bij de rest van jouw interieur past, qua stijl maar ook qua kleur.

Meer wooninspiratie opdoen?

Heb je genoeg wooninspiratie op kunnen doen voor jouw mancave? Bij Woonblog geven we je graag tips om jouw woning in te richten naar de trends van nu! Op zoek naar meer ideeën? Lees dan eens een van onze volgende blogs:

Zolderkamer inrichten: jouw werkplek in huis

Parketvloer of toch liever PVC? Dit zijn de verschillen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten