4x smart home apparaten: deze móet je hebben!
Woonaccessoires Woonideeën

4x smart home apparaten: deze móet je hebben!

Tegenwoordig zijn ze bijna niet meer uit ons leven weg te denken: smart home apparaten. Vanuit het werk alvast je verwarming thuis aanzetten en met één knop alle verlichting bedienen, smart home apparaten maken ons leven een stuk eenvoudiger. Tegenwoordig zijn er echter zoveel smart home apparaten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bij Woonblog helpen we je daarom graag een handje op weg met deze 4 must-have smart home apparaten!

1. Goed wifinetwerk

Een goed wifinetwerk kan tegenwoordig natuurlijk niet ontbreken. Vooral in een smart home vormt het wifinetwerk de basis; alle smart apparaten werken namelijk op wifi. Dit kan daarom ook één van de grote valkuilen vormen wanneer je overgaat op smart apparaten. Is jouw wifi nog niet overal even sterk? Ga dan voor een wifi versterker. Je hoeft hiervoor geen extra wifinetwerk aan te leggen en hebt toch betere wifi. Met de beste wifi versterker kun je al jouw smart apparaten overal in huis bedienen, dus ook op zolder en in de achtertuin!

2. Digitale assistent

‘Hey Alexa, wat is het weer voor morgen’ of ‘Hey Google, doe het licht in de keuken eens aan’. Tegenwoordig zijn digitale assistenten helemaal in! Je digitale assistent kan je met van alles en nog wat helpen. Deze werkt hetzelfde als de digitale assistent op je telefoon, maar heeft daarnaast nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je jouw smart home assistent op verschillende apparaten aansluiten, zoals de verlichting, de tv, de muziek etc.

Een paar bekende assistenten zijn de Google Nest Mini, Apple Home Pod en de Echo Dot (Amazon). De laatste is helaas (nog) niet in het Nederlands beschikbaar, maar ongetwijfeld komt dit binnenkort wel. Let er bij het aanschaffen van een Smart Home Hub op dat je niet altijd alle apparaten op elke Hub aan kunt sluiten. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, dan kun je het beste bij hetzelfde merk blijven. Bijvoorbeeld als je een Chromecast hebt voor de tv kun je het beste gaan voor een Google Nest Mini omdat deze van hetzelfde merk zijn.

3. Digitale thermostaat

Hoe heerlijk is het om in die koude wintermaanden in een knusse, warme woning thuis te komen? Tegenwoordig is dit eenvoudig te regelen, zonder dat je de thermostaat de hele dag aan moet hebben staan. Met een digitale thermostaat kun je vanaf overal de verwarming in huis bedienen. Dit is ook erg handig als je de verwarming wel eens vergeet uit te zetten.

4. Smart verlichting

Voordat je met een Smart Home assistent jouw verlichting kunt bedienen, heb je uiteraard eerst smart verlichting nodig. Je kunt naast jouw digitale assistent ook via een tablet of smartphone de verlichting bedienen en bijvoorbeeld op vaste tijden in- of uitschakelen. Erg handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Met de smart verlichting lijkt het namelijk net of er toch iemand thuis is. Daarnaast is het, net als bij een digitale thermostaat, makkelijk dat je vanaf elke locatie je verlichting kunt bedienen. Bijvoorbeeld als je ‘s ochtends bent vergeten het licht uit te doen. Zo ga je ook nog eens zuiniger om met je energiegebruik.

Meer woonideeën?

Ben je op zoek naar meer woonideeën? Lees dan ook eens deze artikelen en doe inspiratie op: Logeerkamer inrichten? Zo pak je het aan, In 5 stappen je houten tuinmeubels opknappen en Een kleine woonkamer? Deze meubels mogen niet missen!.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten