4 woonideeën voor een winters interieur
Seizoenen Woonideeën

4 woonideeën voor een winters interieur

Dat kerst voorbij is betekent niet dat je huis er niet gezellig meer uit kan zien, daarom geven we je vandaag 4 woonideeën voor een winters interieur. Met onze woonideeën creëer je een knus en sfeervol interieur, zodat je de koude wintermaanden warm en gezellig doorkomt!

1. Vloerkleedjes, kussens en dekens

Maak je interieur extra knus door een lekker hoogpolig kleed op de vloer te leggen. Lekker warm aan je voeten! Met dekens en kussens op de bank creëer je een extra comfortabele plek om je terug te trekken met een hete kop thee en een goed boek. Wil je het extra knus? Ga dan voor een mooi schapenvachtje. Al die kussens en dekentjes dragen daarnaast ook nog eens bij aan een gezellige sfeer waardoor iedereen zich welkom voelt in jouw woning.

Woonkamer ideeën

2. Decoratie uit de natuur

In de winter zijn er ontzettend veel natuurlijke decoraties te vinden in de natuur die perfect passen in een winters interieur. Veel simpeler dan kale takken in een vaas kan het niet worden. Klinkt misschien saai, maar kan juist heel mooi zijn en past perfect bij het Scandinavische winterse gevoel. Takken met rode besjes kunnen natuurlijk ook. Daarnaast zijn dennenappels of een hertengewei de perfecte accessoires voor een winters interieur.

3. Winters kleurenpalet

Bij een winters interieur hoort een winters kleurenpalet. Dit is vooral makkelijk toe te passen wanneer je interieur een neutrale basis heeft. Met accessoires breng je kleur aan in je woning. Een winters kleurenpalet bestaat uit koele kleuren, het staat precies tegenover het herfstige kleurenpalet. Inspiratie voor het kleurenpalet vind je in de natuur. Kleuren die je daar nu veel ziet zijn wit, ijzig blauw (op een heldere dag), (licht)grijs, en bruin.

Met houten meubels en accessoires breng je het natuurlijke gevoel dat bij een winters interieur past in huis. Witte en lichtblauwe kussens en dekens versterken dit gevoel. Wil je het iets donkerder maken, ga dan voor koele grijs en bruin tinten.

landelijke woonkamer

4. Kaarsjes en lichtjes

Natuurlijk mogen kaarsjes en lichtjes niet ontbreken in een winters interieur. Wanneer het vroeg donker wordt (of op een grauwe dag) steek je gewoon de kaarsjes aan. Zo wordt het ineens weer gezellig in huis. Zet verschillende kaarsenhoudertjes neer of maak een plateau met meerdere stompkaarsen.

Ga voor verlichting met een laag wattage voor een gezellige sfeer. Zet meerdere schemerlampjes neer om een speels effect te creëren. Ook leuk: laat een snoer kerstverlichting hangen. De twinkelende lichtjes maken het extra gezellig in je woning!

Woonideeën voor alle woonstijlen

Of je nou een industrieel, landelijk of Scandinavisch interieur hebt, deze winterse woonideeën passen bij iedere woonstijl. Op zoek naar meer wooninspiratie? Kijk dan eens tussen onze andere artikelen vol woonideeën!

Meer woonkamer inspiratie voor de winter?

Kijk eens tussen onze woonkamer inspiratie of lees het artikel 12 keer kerstverlichting voor buiten!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten