4 Verschillende soorten vloeren voor in de woonkamer
Wonen Wooninspiratie Woonideeën

4 Verschillende soorten vloeren voor in de woonkamer

Op het gebied van vloeren voor in de woonkamer is er veel keus. Er wordt vaak gekozen voor hout (of look-a-like). De vloer is de basis van jouw huis en is dus al snel bepalend voor een hoop dingen. Het is daarom belangrijk dat je een mooie vloer hebt waar al jouw meubels mooi bij passen. Naast een houtlook vloer kun je ook kiezen voor een betonlook- of stenen vloer. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor een zachte vloer, zoals tapijt.

Soorten vloeren: betonlook vloer woonkamer

Een betonlook vloer in de woonkamer geeft een stoere uitstraling aan de ruimte. Het toffe van een echte betonvloer is dat deze altijd uniek is. Als je echt iets unieks wilt, kun je kleurstoffen laten toevoegen aan de vloer, denk bijvoorbeeld aan blauw. Hierdoor komt er een blauwe gloed over de vloer heen, dit kan heel gaaf zijn in bepaalde ruimtes, zowel in de woonkamer maar ook zeker in bijvoorbeeld de badkamer.

soorten vloeren voor in de woonkamer

Voor en nadelen van een stenen vloer in de woonkamer

Er zijn verschillende soorten vloeren voor in de woonkamer te vinden. Een stenen vloer zien we niet heel vaak, maar is wel heel stoer en chique. Een stenen vloer wordt vaak gekozen voor wat grotere woonkamers. Daarnaast worden vloertegels vaak gecombineerd met een houten vloer.

Er zijn heel veel verschillende stenen vloeren te vinden. In allerlei kleuren, groottes, vormen en patronen. Dit maakt het uitzoeken van een tegel heel leuk, maar tegelijkertijd best lastig. Het is daarom ook verstandig om voor jezelf voor je zoektocht al na te denken over de kleur van de tegels. Dan kun je iets gerichter te werk gaan.

Stenen vloer woonkamer Stenen vloer woonkamer

Kies jij voor hout, PVC of laminaat in de woonkamer?

Veel mensen kiezen voor hout of een houtlook in de woonkamer, en ook op dit gebied zijn er veel verschillende vloeren voor in de woonkamer. Een echte houten vloer is mooi, kwalitatief sterk en gaat erg lang mee. Het nadeel is dat een houten vloer vrij kostbaar is. Daarom wordt er vaak gekozen voor een look-a-like houten vloer, zoals PVC of laminaat. PVC is over het algemeen sterker dan laminaat en heeft meer weg van echt hout. Echter is laminaat goedkoper. Er wordt daarom vaak gekozen voor een PVC vloer in de woonkamer en een laminaat vloer op de bovenetages.

soorten vloeren voor in de woonkamer

Meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 4x de leukste bijzettafeltjes voor jouw woonkamer! Dé kleuren voor jouw woonkamer in de herfst en winter! en Een kijkje bij een verbouwing en verhuizing!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten