4 tips voor het schoonmaken van je huis
Wonen Klussen

4 tips voor het schoonmaken van je huis

Worstel je met het schoonmaken van je huis? Niet meer nadat je dit artikel hebt gelezen! Als je je woning al een tijdje niet hebt schoongemaakt, zal iets doen waarschijnlijk helpen. Als je je huis of appartement echter regelmatig schoonmaakt en tijd wilt besparen, dan is er zeker een goede manier om dit te doen. Zo is het van belang om in de juiste volgorde je woning schoon te maken. In dit artikel kun je daar meer over lezen, waardoor al je spullen die je verzekerd hebt via inboedelverzekering vergelijken goed kunt reinigen.

Eerst opruimen dan schoonmaken

Voor elke kamer zal het veel gemakkelijker zijn om schoon te maken als je geen hoop rommel in de weg hebt. Daarom kun je je huis het beste schoonmaken door rommel op te ruimen en op te ruimen voordat je je handen vuil maakt. Neem de tijd om dingen op te bergen om het schoonmaken voor jezelf gemakkelijker te maken. Dit is vooral belangrijk als het gaat om het schoonmaken van je keuken, badkamers en vloeren. Zoals goeroe Marie Kondo zegt “alles heeft een thuis”. Als al je spullen een thuis hebben, is het gemakkelijker om te weten waar je alles moet opbergen als je aan het opruimen bent.

Van boven naar beneden

Niets is vervelender dan iets op te ruimen en dan weer schoon te moeten maken. Wanneer je je huis afstoft, zal het stof vallen en neerslaan op tafels, werkbladen en de vloer. Als je dit als laatste doet, zul je merken dat je deze oppervlakken opnieuw schoonmaakt nadat je hebt afgestoft. Werk met de zwaartekracht, niet ertegen! Evenzo lijkt het vaak gemakkelijker om eerst de bovenste verdieping schoon te maken en dan de onderste verdieping. Begin dus boven en eindig beneden.

Eerst de natte ruimtes

Badkamers en keukens staan ​​bekend als 'natte ruimtes'. Deze hebben vaak de meeste tijd nodig om schoon te maken. Daarom moeten ze de eerste zijn in de volgorde waarin je je huis schoonmaakt. Zodra je de bovenstaande stappen hebt gedaan, stof je alles af en ga je aan de slag in je badkamers en keuken. De reinigingsoplossingen zouden tijd hebben gehad om in te trekken, dus je werk zou gemakkelijker moeten zijn. Kies er dus voor om eerst de natte ruimtes schoon te maken zodat je nog genoeg energie hebt om alles te schrobben.

Als laatst de vloeren

Dit is waarschijnlijk het gemakkelijkste deel van je karwei. Daarom is het de laatste in de volgorde om je huis schoon te maken. Bovendien zou al het stof inmiddels zijn neergedaald. Dat maakt het gemakkelijker om het te dweilen en op te zuigen. Werk daarom van boven naar beneden zodat de zwaartekracht aan je zijde staat. Nog een extra tip: stofzuig eerst de vloeren en dweil ze daarna. Dit is verstandig aangezien je er zo voor zorgt dat er geen grote stukken vuil blijven steken in je dweil. Ook kan het toevoegen van een ontsmettingsmiddel in je dweilwater helpen bij het hygiënisch houden van je woning.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten