3 tips voor een landelijke keuken
Keuken inspiratie Landelijk interieur

3 tips voor een landelijke keuken

Een landelijke keuken kenmerkt zich door de natuurlijke elementen in combinatie met warme en sfeervolle kleuren. Een keuken in landelijke stijl is het kloppende hart van het huis. Het moet perfect aansluiten bij jou! Jij moet je thuis voelen in deze omgeving. Zo creëer jij de beste gerechten en kun je heerlijk ontspannen. Jouw keuken is dus zowel sfeervol als praktisch. In dit artikel geven wij je tips om tot een prachtige landelijke keuken te komen.

1. Kies voor een open en comfortabele ruimte

De belangrijkste tip voor een landelijke keuken is het kiezen van een grote en comfortabele ruimte. Kies een plek met grote ramen. Daglicht zorgt niet alleen voor een ruimtelijk effect, maar is ook de basis van een landelijk interieur. Door te kiezen voor een grote ruimte kun je meer combineren met meubels of decoraties. Zo stem je jouw keuken helemaal af op jouw smaak.

ruimtelijke keuken

2. Gebruik natuurlijke materialen

Hou is een materiaal dat veel voorkomt in de landelijke keuken. Houten werkbladen en kastjes worden gecombineerd met natuurlijke stoffen en andere natuurlijke materialen zoals marmer en/of beton. Tegenwoordig hoeft een keuken niet volledig van hout te zijn. De meeste landelijke keukens zijn moderner geworden, maar behouden wel de nostalgische sfeer, zoals we van vroeger kennen. Een moderne keuken overspoeld met een landelijke saus. Ook in een hedendaagse landelijke keuken komen natuurlijke materialen terug.

landelijke keuken

3. Combineer met handige accessoires

Een landelijke keuken is afhankelijk van accessoires of decoraties om de sfeer te benadrukken in de ruimte. Kies voor een houten snijplank of houten keukengereedschap en stal dit uit op je aanrecht. De hulpmiddelen hebben dan twee functies. Het benadrukt de sfeer, terwijl het ook functioneel is in de keuken. Er zijn genoeg handige hulpjes voor in de keuken met een landelijke stijl. Daarnaast kun je ook mooi servies en glaswerk uitstallen in je keuken om een sfeervol geheel te creëren.

keuken decoratie

Meer keuken inspiratie?

Kan jij geen genoeg krijgen van onze artikelen vol keuken inspiratie? Lees dan eens verder in ons artikel over de laatste keukentrends! Of neem in kijkje in de keuken van Jan.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten