10 thema's voor de kinderkamer (de jongens editie)

Deze keer hebben we 10 verschillende thema's voor de kinderkamer van je jongen voor je! Het inrichten van een kinderkamer kan best lastig zijn. De kamer moet functioneel zijn, maar je wil ook graag dat het een leuk plekje voor je zoon is. Met een thema kamer maak je het jezelf net een beetje makkelijker, want je kunt gerichter kleuren, meubels en accessoires uitzoeken. Daarnaast ziet het er natuurlijk super tof uit! Lees verder om de leukste thema's voor de jongenskamer te ontdekken.

1. Wereldstad

Kies een grote wereldstad uit en gebruik die stad als thema van de kinderkamer. Denk aan New York, Londen of Parijs. Verwerk de skyline en typische elementen van deze stad in de kinderkamer.

2. Dino's

Is je kind gek op dino's? Gebruik dit als thema voor de kinderkamer! Met een muursticker van een dino, beddengoed met dino's en speelgoeddino's als decoraties heb je dit thema binnen een mum van tijd uitgevoerd.

jongenskamer

3. Indianen thema kinderkamer

Het indianen thema is helemaal hip voor de kinderkamer. Gebruik cactussen, dromenvangers en hoofdtooien als decoratie en zet een echte tipi neer. Onderstaande items kun je vinden in de webshop van Etsy. Gegarandeerd succes bij je kleine jongen!

4. Voertuigen

Is jouw zoontje een typische jongen die gek is op allerlei soorten voertuigen? Er bestaat super gaaf behang met allerlei voertuigen erop. Gebruik speelgoedauto's, hijskranen en tractoren als decoratie waar mee gespeeld mag worden.

kinderkamer

5. Nautisch thema

Ga los met een nautisch thema! Zeilboten, schelpen, ankers, reddingsboeien, roeispanen en heel veel donkerblauw, wit en rood. Je kunt zelfs leuke afbeeldingen van zeedieren in dit thema verwerken, dat ook heel geschikt is voor een neutrale kinderkamer.

6. Bosdieren kinderkamer

Het bosdieren thema is perfect voor de kinderkamer van de allerkleinsten. Denk aan schattige vosjes, hertjes en eekhoorns en meubels en accessoires van natuurlijke materialen. Super cute! Maar ook voor grote stoere jongens kan het bos thema leuk zijn. Denk aan accessoires die met kamperen te maken hebben en stoere dieren zoals herten, grote vogels en beren.

7. Oerwoud/savanne thema

Als het bosdieren thema nou te tam voor je is kun je altijd nog voor het oerwoud/savanne thema gaan! Maak een muurschildering van een aap, leeuw, giraf of zebra of gebruik een handige muursticker. Of gebruik een tropisch ogend behangetje van grote bladeren en kleed de kamer aan met knuffels.

jongenskamer anno 2017

8. Astronauten

Plak het plafond van je kleine man vol met glow in de dark sterren en planeten. Of schilder de melkweg en haar sterrenbeelden op de muren. Decoreer de kamer met spaceshuttles en koop een dekbed waardoor het lijkt alsof je zoon een astronautenpak aan heeft.

kinderkamer

9. Superhelden

Is je zoon gek op superhelden? Gebruik dit dan als thema voor de kinderkamer! Ga voor een Avengers thema met Iron Man, Captain America, Thor en de Hulk. Of kies voor één specifieke superheld zoals Batman of Spiderman. Gebruik de superheld als inspiratie voor je kleurenpalet, beddengoed en accessoires.

kinderkamer

10. Film

Heeft je zoon een favoriete film? Cars, Toy Story of misschien wel Harry Potter? Kun je geen leuke accessoires vinden in de winkel? Ga op zoek naar inspiratie op Pinterest, steek je handen uit je mouwen en ga zelf aan de slag! Wat is er nou leuker dan een super gepersonaliseerde kinderkamer? Ben je zelf niet zo handig? Op Etsy vind je een heleboel creatievelingen die de leukste accessoires voor kinderkamers maken!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten