Zonwering: zo maak je jouw woning hitte-proof
Wonen Duurzaam Energie Woonaccessoires

Zonwering: zo maak je jouw woning hitte-proof

Met de zomer in volle gang, is het extra belangrijk om je woning koel en comfortabel te houden. Niets is vervelender dan een oververhitte woonkamer waar je geen moment verkoeling kunt vinden. Gelukkig zijn er allerlei manieren om jouw woning hitte-proof te maken met behulp van zonwering. Zo geniet jij optimaal van de zomer zonder oververhit te raken.

1. Zonneschermen en luifels

Lekker buiten genieten van een koel briesje in de schaduw? Installeer zonneschermen en luifels boven je ramen, terras of deuren. Kies voor mooie exemplaren gemaakt van UV-bestendig materiaal. Zo creëer je niet alleen een schaduwrijk plekje, maar bescherm je jezelf ook tegen die vervelende UV-stralen.

2. Rolluiken

Rolluiken zijn niet alleen handig om je privacy te waarborgen, maar ook om de hitte buiten de deur te houden. Op een snikhete dag kun je ze gewoon naar beneden laten en genieten van de heerlijke koelte in je huis. Het fijne is dat er tegenwoordig allerlei soorten rolluiken zijn, van handmatige tot elektrische varianten. Je kunt zelfs timers of zonnesensoren instellen, zodat ze automatisch sluiten wanneer de zon op zijn felst is.

3. Jaloezieën en screens

Wil je graag controle hebben over de hoeveelheid licht en warmte die je binnenlaat? Kies dan voor jaloezieën of screens. Met een paar eenvoudige aanpassingen kun je de perfecte balans vinden tussen natuurlijk licht en comfortabele koelte. Ga voor lichtgekleurde jaloezieën of screens van Solano Wonen met een hoge reflectiewaarde. Zo kun je genieten van een gezellige sfeer zonder de overweldigende hitte.

4. Zonwerende folie

Wil je de warmte buiten houden zonder in te leveren op je uitzicht? Zonwerende folie is de oplossing! Deze speciale folie blokkeert het grootste deel van de zonnewarmte, terwijl het natuurlijke licht nog steeds naar binnen valt. Het aanbrengen ervan is een fluitje van een cent en het is ook nog eens betaalbaar. Een win-winsituatie!

5. Dakisolatie

Het dak mag uiteraard niet vergeten worden. Een goed geïsoleerd dak is een geweldige manier om de warmte buiten te houden. Breng isolatiemateriaal aan onder het dak om de temperatuur in huis aangenaam te houden, zelfs op de heetste dagen. Zo kun je met een gerust hart genieten van een frisse omgeving zonder dat je de airconditioning overuren moet laten draaien.

6. Groene zonwering

Hou je van een natuurlijke aanpak? Dan is groene zonwering perfect voor jou! Plant groenblijvende planten, bomen of klimplanten rondom je huis. 

Ze bieden niet alleen schaduw, maar absorberen ook de warmte en verminderen de directe blootstelling aan de zon. Denk bijvoorbeeld aan een mooie klimplant langs de gevel of een pergola bedekt met druivenranken. Zo creëer je niet alleen een koele plek buiten, maar ook een prachtig groen paradijs.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten