Zo haal jij het meeste uit jouw tuin
Tuinideeën Achtertuin ideeën

Zo haal jij het meeste uit jouw tuin

Het warme weer is weer op komst en we kunnen eigenlijk niet wachten om weer een heleboel tijd buiten door te gaan brengen. Heerlijk genieten van de vitamine D onder het genot van een drankje of een goed boek. Natuurlijk is het wel goed meegenomen als je tuin dan ook klaar is voor de zomer.

Weet je bijvoorbeeld niet meer zeker wat je precies met je tuin aan moet? Ben je niet tevreden, maar zie je wel potentie in je tuin? Of ben je blij met je tuin, maar vind je het toch weer leuk om een kleine aanpassing toe te voegen? Hier zijn dan een paar tips voor jou om het meeste uit jouw tuin te halen, zodat je met alle trots en rust van je eigen tuin kan genieten.

Let op de stand van de zon

Nu de zomer weer eraan komt, gaat de zon ook een stuk hoger staan. In de winter is het namelijk zo dat de zon een stuk lager staat waardoor er veel schaduw wordt gecreëerd in je tuin. Jouw tuin zal in de zomer een stuk meer zon vangen, omdat deze op het hoogste punt precies boven de tuin hangt.

Ga daarom eens voor de aardigheid opletten wat de stand van de zon is op verschillende tijdstippen. Een handige tip om te weten is het feit dat de zon in het oosten op komt. Vind jij het bijvoorbeeld lekker om in de ochtend in de zon te ontbijten? Zorg dan dat je een eetgedeelte neerzet op het plekje waar de zon dan op dat punt schijnt. Probeer je tuin ook een beetje aan te passen aan de hand van de zon.

tuininspiratie

Investeer in tuinmeubels

Meubels in je tuin kunnen echt het verschil maken. Naast het feit dat het iets toevoegt aan het comfort in de tuin, maar het kan je tuin ook echt ontzettend gezellig en huiselijk maken. Door een simpele houten tuinbank in je tuin te verwerken, kan je al een andere sfeer voor je tuin creëren.

Houd natuurlijk wel in je achterhoofd dat je deze tuinspullen ook kwijt moet in de winter. Je kan ervoor kiezen om je tuinmeubels door middel van een zeil te beschermen, maar je kan ze ook droog neerzetten in een garage of andere opbergruimte.

tuininspiratie

Levende elementen

Je wilt graag voorkomen dat je tuin te eentonig is. Daarom doe je er verstandig aan om een levendig element toe te voegen aan jouw tuin. Denk hierbij aan een kleine fontein, maar ook een vuurkorf is hier een mooi voorbeeld van. Een waterbron kan namelijk net als een vuurkorf voor een rustgevend achtergrondgeluid zorgen, wat erg positief werkt om rust op te wekken terwijl je in de tuin bent.

Minder is beter

Waarschijnlijk heb je het wel al eens gehoord: less is more. Dit is bij een tuin erg belangrijk om te onthouden. Ga namelijk niet overboord met het inrichten van je tuin. Hoe minder je plaatst hoe beter je de focus kan leggen op verschillende elementen in je tuin. Wil je jouw tuin graag voorzien van een lampje hier of daar? Leg dan niet een heel leger aan lampen aan, maar maak het subtiel waardoor de lampjes alleen maar een leuke en knusse indruk geven.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten