Woontrends 2019: ontdek de tofste woonideeën voor in huis
Wonen Woontrends Wooninspiratie Woonideeën

Woontrends 2019: ontdek de tofste woonideeën voor in huis

We hebben al een aantal woontrends van 2019 voorbij zien komen, maar er zijn nog een paar hele toffe trends die we graag met jullie willen delen. We zagen eerder al trends zoals: het gebruik van velvet, visgraat vloeren, natuurlijke elementen en de keuze voor behang. De nieuwe woontrends die we zo gaan onthullen passen bij allerlei verschillende woonstijlen, of je nu een Scandinavisch, modern of landelijk interieur hebt. Word je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder en ontdek de tofste woontrends van 2019!

1. Ronde vormen

Een van de opvallendste woontrends van 2019: ga voor rond! Ronde vormen zijn terug van weggeweest en je kunt deze in iedere ruimte terug laten komen. Kies en combineer verschillende ronde meubels/accessoires in jouw interieur. Ga bijvoorbeeld voor een rond bijzettafeltje en match dit met ronde kussens op de bank. De kracht van herhaling is erg belangrijk bij accessoires, zo accentueer je de vormen goed.

Om de ruimte een speelse uitstraling te geven kun je verschillende vormen met elkaar mixen en matchen. Zo kun bijvoorbeeld in de badkamer kiezen voor een rechthoekige wastafel, een ronde wasbak en een ronde spiegel. Leuke tip: hang jouw ronde spiegel op een houten vierkant. Dit ziet er heel leuk uit en hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

woontrends 2019

2. Woontrends van 2019: ga voor pastel kleuren

Deze woontrend is een echte zomertrend van 2019 en is dan ook erg kleurrijk. Haal jouw verfspullen uit de kast, trek je oude kleren aan en het verven kan beginnen! Verf de muren in jouw woning in verschillende pasteltinten, zoals blauw, roze, groen, paars, geel of oranje.

Je kunt ook kiezen voor pastelkleurige meubels en accessoires. Ga bijvoorbeeld voor een zalmroze bank of voor een baby blauwe fauteuil. Nu hoef je natuurlijk niet je hele huis pastelkleurig te maken, er zijn namelijk ook een aantal kleuren die heel goed samen gaan met alle pasteltinten. Denk bijvoorbeeld aan lichtgrijs, beige, wit en crème.

woontrends 2019

3. Een duurzaam interieur anno 2019

Anno 2019 is duurzaamheid een stuk belangrijker geworden dan vroeger. En als iedereen zijn steentje bijdraagt kunnen we met zijn allen al veel veranderen. Duurzamer/milieubewuster worden zit hem niet alleen in een keer de fiets pakken naar je werk, je kunt namelijk veel meer doen. Begin bijvoorbeeld eens in huis!

Ga voor (puur) natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan een bamboe eetkamer tafel, rieten accessoires en houten kasten. Je kunt ervoor kiezen om je meubels te kopen, maar je kunt ze ook zelf maken = DIY! Hiermee verduurzaam je jouw huis nog meer.

woontrends 2019

Vrijwel ieder huishouden heeft elektrische apparaten in huis, zoals bijvoorbeeld een televisie. ‘s Avonds lekker op de bank hangen voor de tv en ‘s ochtends het nieuws kijken. In Nederland kijken we gemiddeld zo’n 170 minuten per dag naar de televisie, en zelfs dit kunnen we iets milieuvriendelijker doen. Zet de televisie bijvoorbeeld uit als je niet kijkt of ga voor een oled tv! Oled televisie is een compleet nieuwe techniek, waarbij de led’s zelf licht kunnen genereren. Hierdoor kunnen de televisies een stuk lichter en dunner gemaakt worden en zorgt deze tv voor minder energieverbruik. Ideaal toch?

woontrends van 2019

Meer woontrends?

Ben je op zoek naar meer woonideeën en woontrends? Neem dan eens een kijkje tussen onze andere artikelen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten