Woontrend: Landelijk

Met landelijke meubelen geef je jouw huis een Bourgondische touch. Niet voor niets dat de woontrends landelijk erg populair is in Nederland. Het aanbod landelijke meubels is enorm, ze zijn er in alle soorten en maten, voor ieder budget. Dat maakt het kiezen voor een landelijk interieur er niet gemakkelijker op. Ga naar een woonwinkel in je buurt en vraag advies aan de verkoper of ga online op onderzoek uit.

Landelijke meubelen

Met landelijke meubelen kiest u voor een interieur dat wordt gekenmerkt door woorden als: warm, knus en modern. Landelijke meubels zijn vaak gemaakt van hout en stof en kunnen allerlei kleuren hebben. Andere materialen die we veel terug zien in een landelijk interieur zijn: brons, steen, linnen, dieren(nep!)vachtjes en touw. Met de juiste woonaccessoires geef je je landelijke interieur een persoonlijke draai. Landelijke woonaccessoires kunnen zijn:

  • Servies

  • Windlichten

  • (Geur)kaarsen

  • Lampen(kappen)

  • Zijdebloemen

  • Woontextiel en Kussens

Landelijke meubelen en accessoires hoeven niet duur te zijn! Je kunt ook eens op zoek gaan naar tweedehands meubels. Ze creëren een nostalgisch gevoel en versterken het thuis-gevoel. Kleuren die we vaak terug zien in landelijke inrichtingen zijn: houtkleuren, bruin, grijs, wit, crème geel en pasteltinten.

Natuur, rust en vrijheid

Liefhebbers van de landelijke stijl streven er met deze meubelen naar om de natuur in huis te halen en een gevoel van rust en vrijheid te creëren. Wie wil dat nou niet? Geen wonder dat de landelijke woonstijl zo populair is. De gemiddelde Nederlander heeft het druk, het is dan ook fijn een rustgevende plek als thuisbasis te creëren.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten