Woonkamer inspiratie voor een Scandinavisch interieur
Woonkamer inspiratie Wooninspiratie Scandinavisch interieur

Woonkamer inspiratie voor een Scandinavisch interieur

Kan jij ook uren op Pinterest of Instagram rond speuren naar woonkamer inspiratie voor een Scandinavisch interieur? Wij wel! En terwijl we tussen al die heerlijke foto's aan het neuzen waren kwamen we een aantal elementen tegen die je bijna in iedere Scandinavisch ingerichte woonkamer tegenkomt. Vandaag delen we die items met je, zodat jij ook je eigen woonkamer kan omtoveren tot een Scandinavisch paradijsje!

Heerlijke stoffen bank

Item nummer 1 dat je altijd in een Scandinavisch interieur tegenkomt is een grote en comfortabele stoffen bank. En dan niet zo'n ingezakte plofbank, maar een mooie strakke bank met rechte vormen die er tegelijkertijd uitziet alsof 'ie heerlijk zit. Vaak met een chaise longue zodat je lekker uitgestrekt tv kunt kijken. Zo'n bank geeft een heleboel uitstraling aan je woonkamer. Het maakt het knus, maar tegelijkertijd heeft zo'n Scandinavisch model ook een strakke, moderne en frisse uitstraling.

scandinavische woonkamer

Minimalistische meubels in een Scandinavische woonkamer

De rest van de meubels in een Scandinavische woonkamer zijn vrij minimalistisch. Je ziet bijvoorbeeld vaak geen grote robuuste salontafel, maar meerdere kleine ronde bijzettafeltjes. Ook tv-meubels, wandkasten of boekenkasten zijn vaak strak en wit en vooral niet opvallend. Dit draagt bij aan de rustige en opgeruimde uitstraling van een Scandinavisch interieur.

Een wand met posters

Dat de meubels minimalistisch zijn wil niet zeggen dat het niet gezellig kan zijn een een Scandinavische woonkamer! Er zijn vaak een heleboel leuke woonaccessoires te vinden in een Scandinavisch interieur. Zoals bijvoorbeeld een wandje met posters. Een paar grote posters of juist een collage van meerdere kleine posters. Ook leuk: een aantal posters op een wandplankje. Met posters kun je alle kanten op. Ze zijn een leuke manier om kleur aan te brengen in je woonkamer. Je kunt voor speelse posters gaan met illustraties of minimalistische posters in zwart wit met een tekst of foto.

Scandinavisch interieur Scandinavisch interieur

Leuke geometrische accessoires

Geometrische accessoires zijn ook een groot onderdeel van de Scandinavische inrichting. Naast posters met geometrische prints kom je ook kussens, vloerkleden en allerlei soorten vazen met geometrische prints of in geometrische vormen tegen. Wat dacht je van leuke kussens of een mooi vloerkleed met een soort aztec print? Deze speelse toevoeging doet het goed op de rustige en strakke basis van een Scandinavisch interieur.

scandinavische woonkamer

Een toffe lamp

Een ander item dat je veel in de Scandinavische woonkamer tegenkomt is een grote toffe staande lamp. Denk bijvoorbeeld aan een stoere en hele grote ' bureaulamp' of aan een mooie industriële hanglamp.

Natuurlijke materialen en lichte kleuren in een Scandinavisch interieur

De basis van een Scandinavisch interieur bestaat altijd uit lichte kleuren en natuurlijke materialen. Een simpele manier om een Scandinavische uitstraling te creëren is door alle donkere en klassieke meubels de deur uit te doen, de muren wit te verven, te kiezen voor een lichte houten vloer en lichte en luchtige gordijnen. Met deze rustige basis kun je alle kanten op, zoals je hierboven kan lezen.

scandinavische woonkamer

Meer Scandinavische woonkamer inspiratie nodig?

Meer Scandinavische woonkamer inspiratie nodig? Of inspiratie voor een andere woonstijl? Kijk dan eens verder tussen onze artikelen: Ontdek alles over Scandinavisch wonen of Scandinavische badkamer: kom helemaal tot rust!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten