Wooninspiratie: Binnenkijken bij Gert-Jan
Wooninspiratie Binnenkijken Landelijk interieur

Wooninspiratie: Binnenkijken bij Gert-Jan

Wooninspiratie opdoen vinden wij leuk! Zeker als we daarvoor bij iemand binnen mogen kijken. Jullie ook? Deze keer mogen we in het huis van Gert-Jan binnen gluren. Gert-Jan woont op een eiland aan een hofje. Het nieuwbouwhuis is heerlijk ruim. Na binnenkomst in de hal lopen we de gezellige woonkeuken in.

Op de eerste verdieping bevindt zich een sfeervolle living met heerlijke plofbank. Er is een hoekje gecreëerd om je terug te trekken om bijvoorbeeld een boek te lezen en een leuk gestyled bureau. Wanneer we nog een trap omhoog gaan vinden we drie ruime slaapkamers met stoere steigerhouten meubelen en badkamer. Het huis ademt sfeer. Natuurlijk willen wij zo’n heerlijk huis met jullie delen. Kijk je mee?

De woonstijl van Gert-Jan

Gert-Jan omschrijft de gebruikte woonstijl als landelijk stoer. Hij en zijn gezin houden van natuurlijk materialen als basis. Vloeren van natuursteen of hout. Strakke gekleurde muren, meubels en raambekleding gemaakt van authentieke stoffen. Door het aanvullen van de basis met wisselende accessoires creëren ze een bepaalde sfeer. Zoals de botanische woonstijl die nu terug te vinden is in de keuken. Dat zie je aan de hangstoel, de houten stolpen en veel cactussen.

Wooninspiratie Hangstoel

Waar vindt Gert-Jan zijn wooninspiratie?

Uiteraard hebben we gevraagd waar Gert-Jan wooninspiratie opdoet. Zijn antwoord: “Wooninspiratie vind ik overal om mij heen en op mijn werk. Ik werk voor het woonwarenhuis Leen Bakker op de inkoopafdeling. Om op de hoogte te blijven van de woontrends lees ik veel woonbladen, blogs en bekijk ik trendboeken. Ook uit mijn inkoopreizen naar het verre oosten en het bezoeken van beurzen haal ik veel wooninspiratie.” Waar haal jij wooninspiratie vandaan?

Wooninspiratie

Favoriete ruimte in huis

Iedereen heeft wel een favoriete plek in huis. Jullie toch ook? Voor Gert-Jan is dit de keuken: “Ik vind het heerlijk om te koken. Onze woonkeuken leent zich daar uitstekend voor. In de twee hoge kasten met alle apparatuur is ook veel bergruimte. Het keukenblok hangt aan de muur en bestaat uit vier brede lades. Aan onze lange eikenhouten tafel met comfortabele stoelen kunnen we met familie en vrienden heerlijk eten, feestjes vieren of spelletjes spelen.”

Keuken inspiratie

Meest bijzondere meubelstuk

Gert-Jan knapt graag oude meubelstukken op. Veel van de meubelstukken hebben dan ook een geschiedenis. Zo is het bureau van zijn schoonvader geweest. “Het bureau heb ik geschuurd en gebeitst. Onze salontafel is gemaakt van oude bielzen. Deze heb ik bij het afval gevonden. De vloerlampen heb ik ontworpen nadat ik de stam van een koffieboom zag. De onderdelen van de lampen heb ik gekocht bij Leen Bakker.” Toch is de kast in de keuken zijn lievelingsmeubelstuk. Ooit was hij van de oma van de vrouw van Gert-Jan. De kast is alleen geloogd en verder gelaten zoals hij was. De kast is een eyecatcher in de keuken.

Meubels opknappen Slaapkamer inspiratie

Accessoires met een verhaal

Stenen beelden kappen is de hobby van Gert-Jan. Deze beelden hebben allemaal een verhaal. Zelf vertelt hij hierover: “Een huis is geen galerie, dus niet al mijn beelden staan in ons huis. Een aantal bijzondere beelden wel. Mijn eerste beeld van mergelsteen een cadeau aan mijn vrouw. Ik heb hierin onze kinderen vereeuwigd. Bij de trap staat een vrij werk.”

Wooninspiratie Woonaccessoires

Wooninspiratie tips van Gert-Jan

Is na het lezen van dit artikel jouw wooninspiratie niet meer te stoppen? Ga dan lekker aan de slag! Gert-Jan geeft als tip; ”Zorg voor een bepaalde rust in huis. Kies daarom voor een beperkt aantal materialen, kleuren en stijlen. Mix trends met je eigen ideeën zodat je huis jouw signature krijgt. Dan voel je je thuis.”

Wooninspiratie

Dit artikel is geschreven door gastblogger Wendy, zij maakte ook de foto's van het interieur van Gert-Jan.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten