Welke vloer past bij jouw woning?

Ga je verbouwen of verhuizen en wil je een nieuwe vloer laten leggen? Wij begrijpen dat het soms lastig kan zijn om een geschikte vloer uit te zoeken. We geven daarom in dit blogartikel een paar tips waar je op moet letten bij het uitzoeken van een vloer en hoe je erachter komt welke vloer bij jouw woning past.

Bepaal de ruimte

Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar je de vloer wilt gaan leggen. Is dit in de badkamer of is dit in de woonkamer? In de badkamer is het bijvoorbeeld handig om erop te letten dat de vloer nat mag worden, terwijl het in de woonkamer misschien belangrijker is dat het bij je interieur past. Het is dus goed om van te voren na te gaan, waar jouw vloer tegen zou moeten kunnen.

Het huishouden

Heb je huisdieren of kleine kinderen? Dan is het misschien handig om voor een vloer te kiezen die wel tegen een stootje kan. Het is dan zonde om een dure houten vloer aan te schaffen waar na een paar weken al krassen op zitten. Je kan dan bijvoorbeeld beter voor gietvloeren gaan. Deze vloersoort is namelijk erg makkelijk te onderhouden en dempt ook het geluid. Ideaal dus als je kleine kinderen of huisdieren hebt. Er zijn twee soorten gietvloeren, epoxy gietvloeren en PU gietvloeren. Voor een woning zijn alleen PU gietvloeren geschikt. Mocht je een vloer willen aanleggen op een werkplaats of in een bedrijfspand, dan kan je juist wel beter voor een epoxyvloer gaan.

Gietvloer woning

Licht of donker interieur?

Welke kleur past het best bij jouw interieur? Houd je meer van lichte of juist meer van donkere tinten? Dit is handig om van tevoren te bepalen. Gaat het om een kleinere ruimte? Dan is het aan te raden om eerder voor een lichte kleur vloer te gaan. Op deze manier lijkt de ruimte optisch gezien een stuk groter. Mocht je toch een donker interieur willen, dan kan je bijvoorbeeld ook de muren een donkere kleur geven. Op deze manier lijkt de kamer groter en heb je toch een donker interieur.

Materiaal vloer

Er zijn veel verschillende soorten vloeren. Zoals we al eerder in dit blogartikel noemden zijn gietvloeren en houten vloeren een optie, maar ook tegelvloeren, natuursteen, PVC, tapijt en laminaat zijn mogelijk. Belangrijk is de dingen die je in de eerste stap als belangrijk hebt genoteerd, hier er weer even bij te pakken. Vervolgens kan je je budget gaan bepalen. Heb je een minder groot budget dan kan je voor het goedkopere alternatief van hout gaan, namelijk laminaat. Het nadeel aan laminaat is alleen wel dat het minder lang meegaat en niet helemaal hetzelfde eruit ziet als hout. Een tussenoplossing voor hout en laminaat is dan bijvoorbeeld een tegelvloer. Deze zijn te verkrijgen in stroken en lijken daarom meer op hout. Ten slotte is een gietvloer ook een aanrader, omdat het erg lang mee gaat en betaalbaar is.

Meer inspiratie?

Ben je na het lezen van dit artikel op zoek naar meer wooninspiratie? Lees dan bijvoorbeeld eens: Een nieuwe bank voor in huis?! 4x Tips en ideeën of Een winterse inrichting in huis: 5x tips en inspiratie. Heb je een leuke opmerking? Laat dit dan vooral achter in de comments!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten