Welke fotolijst past er het best bij jouw interieur?
Interieur Wooninspiratie Woonaccessoires

Welke fotolijst past er het best bij jouw interieur?

Heb jij een leuke foto, poster of schilderij die je graag zou willen inlijsten? Maar weet je nog niet zo goed wat voor soort lijst je eromheen zou willen? In deze blog helpen we je met het uitzoeken van een lijst die geschikt is voor jouw afbeelding of schilderij.

Wat is jouw interieurstijl?

Allereerst is het belangrijk dat jouw fotolijst past bij de interieurstijl van de rest van jouw woning. Op de website van Verno kun je bijvoorbeeld jouw fotolijstje filteren op basis van jouw interieurstijl. Erg handig! Weet je nog niet helemaal welke woonstijl jouw interieur is? Lees dan eens ons blog hierover.

De stijl van jouw lijstje hoeft natuurlijk niet 100% jouw interieurstijl te zijn, misschien bestaat jouw woonkamer wel uit een mix van scandinavisch en industrieel. Kijk dan eens naar beide soorten fotolijsten en ga voor de soort die het best past in jouw huis.woon inspiratie

Voor welk materiaal ga je?

Ga je voor aluminium of hout?? De keuze is aan jou! Veel mensen kiezen voor een zilvergrijze lijst van aluminium. Ondanks dat deze erg bekend is, zijn er nog veel meer mogelijkheden. Probeer deze vooral ook eens te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan een gouden, zwarte of een witte fotolijst van aluminium. Dit past vaak erg goed bij een moderne woonstijl.

Houten fotolijsten zijn ook erg populair, vanwege de warme uitstraling. Ga je voor licht eikenhout en een moderne stijl? Of ga je juist voor een houten lijst met barok details? Maak van jouw houten lijst een echte eyecatcher!

Metaal zie je vaak terug in een industriële of Scandinavische woonstijl. Dit soort lijsten zijn bijna altijd in een vierkante of rechthoekige vorm te verkrijgen. Dit materiaal is vooral populair, omdat er een strak en grafisch ontwerp mee gemaakt kan worden.

wooninspiratie

Welke kleur heeft je voorkeur?

Als je een fotolijst uit gaat zoeken is het belangrijk dat je ook de juiste kleur uitzoekt. Neem hierbij de kleuren van de afbeelding mee en de kleuren die terugkomen in de rest van jouw interieur. Heb je bijvoorbeeld al wat accessoires met goud? Dan is een gouden lijst misschien ook wel erg mooi.

Wil je meer sfeer in je woonkamer? Dan kun je gaan voor een kleurrijke fotolijst of een fotolijst van hout. Let er bij een kleurrijke fotolijst op dat deze niet vloekt met de afbeelding of met het interieur.

Welk formaat heb ik nodig?

Ten slotte kun je de vorm en het formaat gaan uitzoeken. Niet bij alle afbeeldingen of schilderijen heb je de keuze om zelf een vorm uit te zoeken. Bij Verno kun je daarom jouw fotolijstje op de juiste afmetingen laten maken. Ook als jouw afbeelding of schilderij geen standaard formaat heeft. Hierdoor kun je voor elke foto of elk schilderij wel een mooi lijstje vinden!

woon ideeën

Fotolijst online bestellen bij Verno

Wil je online een fotolijst bestellen? Dan ben je bij Verno aan het juiste adres! Ze hebben een online webshop met hierin een groot assortiment aan lijsten en spiegels in verschillende stijlen, kleuren en breedtes. De lijsten van Verno zijn bovendien van erg goede kwaliteit. Snel even bestellen dus!

Meer wooninspiratie opdoen?

Lees dan ook eens onze volgende artikelen:

Woonkamer inspiratie: ontdek welke stijl bij jou past!

9 x woonaccessoires | pimp jouw interieur

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten