Welk vloerkleed past bij mijn interieur?
Wooninspiratie Inrichting Woonaccessoires

Welk vloerkleed past bij mijn interieur?

Vloerkleden zijn er in vele soorten, materialen, maten en vormen. Hierdoor kan het lastig zijn om het juiste vloerkleed uit te zoeken voor jouw woonkamer. Toch zijn vloerkleden sfeermakers die niet in je interieur mogen ontbreken. Heb jij hulp nodig bij het uitzoeken van hét kleed voor jouw woonkamer? Lees dan snel verder. In deze blog hebben wij namelijk tips die jou kunnen helpen bij het kiezen van een vloerkleed of tapijt.

1. Effen vloerkleed of juist met print

Heb jij een drukke woonkamer, bijvoorbeeld omdat er een behang met print op de muur plakt of je een bank met een felle kleur hebt staan? Ga dan voor een effen kleur kleed. Dat zorgt namelijk voor rust in alle chaos. Is het juist andersom en heb je een rustige muur en meubels? Dan kun je juist uitpakken en kiezen voor een kleed met print. Meestal zijn deze vloerkleden recht van vorm en gemaakt van katoen of kunststof.

woonaccessoires

2. Kleur van het kleed

Het is belangrijk dat een exclusief tapijt of vloerkleed past bij de rest van jouw interieur. Kijk dus goed rond in de kamer om te zien welke kleuren je tegenkomt. Let hierbij niet alleen op de bank, maar ook de rest van de ruimte. Als je bij de aanschaf van deze meubels al gelet hebt op samenhang, dan is er zeker weten een kleur te vinden die past bij dit interieur. Vermijd het liefste wel een kleur die al veel voorkomt en kies voor een kleur uit hetzelfde accent. Heb je bijvoorbeeld veel planten in de kamer staan? Kies dan voor een groentint kleed dat hierbij past.

3. Vorm van het kleed

De meeste mensen denken bij de vorm van een kleed direct aan vierkant of een rechthoekige vorm. Maar wist je dat er nog andere mogelijkheden zijn? Er zijn namelijk ook ronde kleden of vloerkleden met een organische vorm. Dit soort vloerkleden kunnen rust creëren, bijvoorbeeld wanneer je ze combineert met een industriële muur.

woonaccessoires

4. Grootte van het kleed

Ook de grootte van het kleed is belangrijk om op te letten. Van tevoren moet je eerst goed nagedacht hebben over hoe je de zithoek wilt neerzetten en de andere meubels met elkaar wilt verbinden. Als je een eenheid wilt creëren in je grote woonkamer, kies dan voor een groot vloerkleed. Heb je een kleine woonkamer? Blijf dan liever weg van grote vloerkleden en koop een kleiner vloerkleed. Maar let op dat je niet een vloerkleed kiest dat veel kleiner is dan de bank, dan valt hij namelijk weg.

Nu je alle belangrijke punten weet waar je op moet letten, kun je op zoek gaan naar het vloerkleed of tapijt dat past bij jouw interieur. Kun je deze niet online of in de winkels vinden? Dan kun je natuurlijk altijd nog overwegen om een kleed op maat te laten maken.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten