Kosten besparen met een waterontkalker
Energie Woonideeën

Kosten besparen met een waterontkalker

In leidingwater zit doorgaans redelijk veel kalk. Dit is de voornaamste reden waarom producten als waterkokers of wasmachines sneller door stukgaan. Hier loopt veel water doorheen, waarbij de kalk zich gaat afzetten en voor problemen gaat zorgen. Onnodig krijgt apparatuur een kortere levensduur, waardoor je sneller vervanging moet aanschaffen.

Om kosten te besparen, kan het een goed idee zijn om te kiezen voor een waterontkalker. Deze zorgt ervoor dat het water ontkalkt wordt en dus minder aanslag zal achterlaten. Elke waterbereidingssysteem moet periodiek worden geïnspecteerd om er zeker van te zijn dat er geen kalkaanslag ophoopt. Hiervoor gebruik je schoonmaakmiddelen en kost het bovendien veel van je tijd. Met een waterontkalker van Omega.nl voorkom je overtollige waterkalkaanslag en bespaar je op kosten.

Kiezen voor een waterontkalker

Een waterontkalker heeft als functie om kalk uit het leidingwater te halen. Dit doe je door de waterontkalker op een centraal punt in het huis aan te sluiten, waarna het leidingwater wordt gefilterd. Kalkdeeltjes worden uit het water gehaald en spoelen eenvoudig weg, zodat er geen kalkaanslag achterblijft in kranen. In plaats van hard water, dat veel kalk bevat, ontstaat nu zacht water. Dit stroomt vervolgens door alle kranen van de woning.

Je zult dit bemerken wanneer je het water drinkt. Het zal een stuk zachter smaken, waardoor je geen kalk uit leidingen meer binnenkrijgt. Kalk is op zich goed voor het lichaam, echter blijft het discutabel of de kalk dat uit leidingen komt dezelfde waarde heeft. Het is ook voor je gezondheid daarom te kiezen voor een waterontkalker. Onthard water is veilig te drinken en bevat geen zout.

Voordelen van waterontkalker

Het gebruik van een waterontkalker heeft veel voordelen. Eén voordeel is dat apparaten aanzienlijk langer meegaan. Je hoeft daardoor minder snel een dure aankoop te doen ter vervanging van wasmachines of vaatwasmachines. Ook zul je minder last hebben van kalkaanslag in doucheruimtes. Je hoeft hierdoor minder schoonmaakmiddel te gebruiken om deze kalkaanslag te verwijderen, waardoor je al met al bespaart op kosten.

Je hoeft niet langer hard te boenen om de kalkaanslag weg te krijgen. Alle kalkdeeltjes worden uit het water gefilterd, zodat deze niet achterblijven op de douche of kranen.  Zeker op de langere termijn, zul je bemerken dat je de kosten voor een waterontkalker weer terugverdient.

Ook voor je gezondheid doet een ontkalker dienst, aangezien je minder snel een droge huid krijgt na het douchen. De kalk zet zich immers ook af op je huid, waardoor deze er minder gezond gaat uitzien. 

Waterontkalker van Omega

Bijomega.nl vind je verschillende soorten waterontkalkers, elk van hoogwaardige kwaliteit. De modellen heten Omega 100, Omega 200, Omega 400 en Omega 600 en zijn geschikt voor kleine huishoudens of gezinnen. Daarbij is de Omega 400 de bestverkochte versie. Elke waterontkalker is krachtig, effectief en duurzaam in gebruik, waardoor kalk eenvoudig uit het leidingwater is te halen.

Op de website van Omega.nl kun je heel eenvoudig vaststellen hoeveel kalk er in het water zit op de locatie waar je woont. Bovendien is de waterhardheid te testen, door een teststrip in een glas water te leggen. De verkleuring geeft een goede indicatie van hoe hard het water daadwerkelijk is. Met een Omega waterontharder geniet je van 100% kalkvrij water en bespaar je aanzienlijk op kosten voor aanschaf van vervanging voor witgoed apparatuur.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten