Ben jij een plattelandstype?
Hypotheek Wonen

Ben jij een plattelandstype?

Woon je in een drukke, rumoerige stad en denk je erover om naar het platteland te verhuizen? Rust, ruimte… een vrijstaand huis is misschien wel een van je geheime wensen? Zou je in een schitterende verbouwde boerderij willen wonen of is het misschien toch wel erg stil voor je tussen de weilanden? We zetten de voor- en nadelen van het leven op het platteland op een rijtje voor je.

De voordelen van verhuizen naar het platteland

Op het platteland is het rustig. Er heerst minder hectiek dan in de stad. Het platteland biedt ruimte. Als je in je achtertuin zit, want die heb je op het platteland, dan hoor je niet de buurkinderen gillen en luidruchtig spelen. Er is alle ruimte voor je kinderen om buiten te spelen. Veel mensen verhuizen naar het platteland omdat ze graag midden in de natuur willen wonen. Omdat er zoveel ruimte is en je je midden in een natuurlijke omgeving bevindt ga je er sneller op uit. Stukken wandelen of fietsen: je zal meer beweging krijgen op het platteland!

De nadelen van een leven op het platteland

Je woont verder af van winkels, musea, de bioscoop en andere plaatsen waar je af en toe naartoe zal willen gaan. Je zult verder moeten reizen wat meer tijd kost. Spontane bezoekjes van vrienden en familie zullen daarom ook minder vaak voorkomen. Je bent afhankelijk van je auto als je op bezoek wil of als je boodschappen wil gaan doen omdat je verder van de winkels af woont dan in de stad.

Klaar voor de verhuizing?

Nog meer aan het twijfelen of ben je overtuigd en wil je gaan verhuizen naar het platteland? Bereken dan nu je maximale hypotheek op basis van je inkomen. Die verbouwde vrijstaande boerderij is dichterbij dan je denkt!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten