Vloeren combineren doe je zo!
Wooninspiratie Klussen Woonideeën

Vloeren combineren doe je zo!

Heb je twee toffe vloeren gevonden en wil je deze graag combineren? Het combineren van twee vloeren kan mooi én praktisch tegelijk zijn, maar je kunt ook de plank flink misslaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Na het lezen van de tips in dit blog kun jij weer met een gerust hart vrienden over de vloer krijgen ;).

Ruimtes scheiden met verschillende vloeren

Muren nemen veel ruimte in beslag als je twee ruimtes van elkaar wilt scheiden. Wat je soms beter kunt doen, is het plaatsen van twee verschillende vloeren. Zo creëer je toch twee woonzones, bijvoorbeeld de keuken en de woonkamer, maar gaat er niet veel ruimte verloren. Wil je een duidelijkere scheiding tussen verschillende woonzones? Dan kun je naast verschillende vloeren leggen ook een schuifdeur plaatsen.

Ga voor contrast

Als je twee ruimtes van elkaar wilt scheiden is het ook belangrijk om voor contrast te zorgen. Twee donkere vloeren naast elkaar kun je dus beter vermijden. Dit zorgt er juist voor dat beide niet zo goed uit de verf komen. Daarentegen hebben twee verschillende kleuren vloeren juist een versterkend effect. Je kunt dan bijvoorbeeld de strakke uitstraling van de ene vloer combineren met de warme uitstraling van de andere vloer.

Laminaat/ hout combineren met tegels

Eén van de meest voorkomende combinaties is hout of laminaat en tegels. Een veelgestelde vraag is dan ook vaak hoe kun je de twee het beste combineren? Ten eerste is het makkelijker om te gaan voor rechthoekige of vierkante tegels, dit komt omdat je hiermee erg eenvoudig een scheidingslijn kunt maken. Met hexagon tegels is dit bijvoorbeeld een stuk lastiger. Al geeft het wel een hele toffe uitstraling. Wil je dit toch graag doen, dan moet je voorbereid zijn om wat extra werk te leveren.

Daarbij moet je ook opletten dat je logische ruimtes uitkiest. Al geldt dit natuurlijk een beetje voor alle vloercombinaties die je maakt. Het makkelijkst is om twee aparte woonzones uit te zoeken, dus bijvoorbeeld het eetgedeelte en het woonkamergedeelte.

Gietvloer combineren

Een andere bekende combinatie is gietvloer samen met hout of parket. Gietvloer en hout gaan goed samen omdat hout ervoor zorgt dat de gietvloer meer warmte krijgt. Zo voorkom je dat een gietvloer een kille uitstraling krijgt.

Ben je op zoek naar iemand die je kan helpen bij het uitzoeken van de geschikte vloer? Dan ben je bij FloorHouse Gent aan het juiste adres. Zij kunnen je helpen bij het plaatsen van vloeren op een vakkundig niveau. Wil je het liever zelf aanpakken? Dat is uiteraard ook mogelijk.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten