Verhuistips voor een snelle, goede verhuizing
Wonen

Verhuistips voor een snelle, goede verhuizing

Je gaat verhuizen! De hypotheek is rond. De verhuiswagen is gereserveerd. En je hebt er zin in! Een nieuw plekje, helemaal voor jezelf en je gezin. Van te voren heb je nagedacht over behang, verf, vloerbedekking, meubels en accessoires. Om te zorgen dat je alles zo snel mogelijk in je nieuwe woning hebt staan geven we je vijf praktische tips om zo goed mogelijk door die verhuizing te komen.

Vijf tips bij een verhuizing

1. Begin op tijd met voorbereiden

Het is de makkelijkste, maar belangrijkste tip: begin op tijd met de voorbereidingen voor je verhuizing. Wat moet er gebeuren? Kun je de woning zo in, of moet je het een en ander verbouwen? Maak een planning. Geef je adreswijziging vast door bij de instanties (denk aan verzekeringen, gemeente, etc.) waarmee je te maken hebt. Als je je planning ruim opzet is het niet erg als een van je taken uitloopt. En blijft er tijd over? Dan kun je even een powernap nemen ter voorbereiding van je verhuizing. ;)

2. Reken met een ruim budget

Schat je financiële situatie niet te rooskleurig in. Het komt vaker voor dat producten of diensten meer blijken te kosten dan je had verwacht dan andersom. En zoals mijn moeder altijd zei: "Je kunt je geld maar één keer uitgeven!" Hou altijd rekening met onvoorziene kosten. En vergeet de kleine kostenposten ook niet, alles bij elkaar komt dit toch neer op een flink bedrag. Van de aansluitkosten van je internetprovider tot de frietjes die je tijdens je klusdagen eet.

3. Verhuisdozen inpakken

Zorg voor een inpak-systeem. Gooi niet zomaar alles in een doos. Bij het uitpakken ben je dan langer bezig. Hou keukenspullen bij elkaar en schrijf op de doos wat er in zit. Dit voorkomt dat je dingen kwijt raakt. Denk er ook aan stevige dozen te gebruiken, zeker als er zware spullen in gaan (denk aan boeken). Maar maak ze niet té zwaar... je moet ze nog wel kunnen tillen! Verhuisdozen kun je kopen bij een bouwmarkt. Een verhuizing is ook een perfect moment om dingen weg te gooien, of naar de kringloopwinkel te brengen. Heb je spullen op zolder die daar al jaren stof aan het verzamelen zijn? Weg ermee!

4. Maak lijstjes

Koop een notitieboekje en maak lijstjes. Zo kun je niets vergeten. Hier kun je je planning in kwijt en een overzicht maken van de kosten die je gaat maken en al hebt gemaakt. Denk verder aan lijstjes zoals: bedrijven waarbij je je adres moet wijzigen, uitzoeken van een energiemaatschappij, internetprovider en dingen die je nog moet kopen. Liever geen notitieboekje van papier? Ga dan eens op zoek in de app store. En zijn veel apps speciaal gemaakt om lijstjes mee te maken. Een paar voorbeelden zijn: Evernote, Google Keep, Wunderlist en TinyList.

5. Vraag hulp

Verhuizen kun je niet in je eentje. Vraag familie, vrienden en kennissen om hulp. De één kan je goed helpen met meedenken over planning en kosten en de ander kan met zijn (of haar) spierballen helpen je wasmachine te verhuizen! Iedereen heeft af en toe hulp nodig. En wanneer zij gaan verhuizen kun jij iets voor ze terug doen door hen te helpen. Laat ze helpen sjouwen, schoonmaken of in- en uitpakken. Maar vergeet ze niet te voorzien van een lunch en zorg voor voldoende drinken. Dan is er niemand die het vervelend vindt je te helpen en zit jij snel in je nieuwe paleisje!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten