Verbouwen? Zo kies je de juiste afvalcontainer!
Wonen Klussen Duurzaam

Verbouwen? Zo kies je de juiste afvalcontainer!

Het kan best zo zijn dat een verbouwing je woning beter maakt. Dan is het in de eerste plaats belangrijk om te weten hoe je met het vrijgekomen afval omgaat. Een container huren is dan altijd een goed idee. Daar kan je meer in kwijt dan in een aanhanger. Het is natuurlijk ook wel belangrijk om te weten welke van de vele soorten containers je dan moet huren. Zo maak je de verbouwing een stuk gemakkelijker uit te voeren. De juiste containers erbij halen is de ideale optie om te zorgen voor een soepel verloop van het proces.

Het soort afval

Het is belangrijk om eerst te kijken naar het soort afval dat vrij komt. Je gaat verbouwen, dus reken op bouwafval en grofvuil. Het is dus ook slim om een container voor deze afvalstromen bij Milieu Service Nederland te verzorgen. Je kan hier bijvoorbeeld huisraad, bouw- en sloopafval, steenachtig afval, plastic, hout en papier in kwijt. Het is ook zo dat er in een bepaalde mate isolatiemateriaal, gips, gasbeton, vloerbedekking, zeil, vinyl en pvc in mag zitten. Dit is dus de perfecte optie als het gaat om het afval van een verbouwing afvoeren.

De verschillende soorten containers

Het kan ook zo zijn dat er andere soorten afval vrijkomen wanneer je aan het verbouwen gaat. Dan is het belangrijk om hier op voorhand een inschatting van te maken. Zo kan je ook zorgen dat er verschillende soorten containers staan. Denk bijvoorbeeld aan een speciale container voor hout. Daar kan MDF, spaanplaat, hardboard en beschilderd hout in. Het is bijvoorbeeld handig voor kozijnen en deuren, maar net zo goed voor houten meubels. Let wel op dat andere materialen zoals glas en scharnieren dan verwijderd zijn. Dit kan je dan in een andere container afvoeren.

Het verbouwen van de tuin

Het verbouwen hoeft niet alleen in huis te gebeuren. Het is juist ook zo dat het nodig is om de tuin eens een keer grondig aan te pakken. Dat is vooral het geval wanneer de tuin al heel lang geleden is aangelegd. Het kan dan ineens zaak zijn om alles eens op te frissen. Dan heb je niet veel aan containers voor hout of voor grofvuil. Je kan daar bijvoorbeeld geen zand in kwijt. Mocht dat nodig zijn, dan kies je dus bijvoorbeeld voor een grondcontainer. Daar kan zand, schone grond, graszoden en tuinaarde in worden afgevoerd.

Heel veel meer opties

Er zijn nog heel veel meer opties. Denk bijvoorbeeld aan een container voor groenafval. Dit is ook een belangrijke optie als je de tuin gaat snoeien en verbouwen. Daarnaast zijn er nog altijd heel veel andere soorten containers. Zo kan je altijd precies op maat de verbouwing aanpakken ermee.


Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten