Uitdaging: klushuis kopen. Waar moet je op letten?
Hypotheek Wonen Klussen

Uitdaging: klushuis kopen. Waar moet je op letten?

Je bent van plan een klushuis te kopen. Haal je kluskleren maar van zolder! Over een paar maanden zit je in je nieuwe optrekje. Een woning die helemaal naar je zin is omdat je er al je energie en geld in hebt gestoken. Maar voordat je je koopcontract tekent, wijzen we je graag nog op een paar belangrijke punten waarop je moet letten bij het kopen van een klushuis.

Is er genoeg budget voor het verbouwen van je klushuis?

Vraag altijd een bouwkundig rapport op bij het kopen van een huis. Dit geeft je een goed beeld van alles wat moet worden verbouwd. Een aannemer kan je per afzonderlijke klus inzicht geven in de kosten. Zo weet je wat het huis verbouwen zal kosten. En kun je uitrekenen hoeveel hypotheek je nodig hebt. Zorg voor een goede voorbereiding en hou rekening met een ‘onvoorziene kosten’ post van 15%. Tijdens de verbouwing van je klushuis kom je waarschijnlijk dingen tegen die je ook leuk vindt om onder handen te nemen. Het is verstandig hier niet iedere keer aan toe te geven want dan kom je zeker geld te kort. Maak strikte keuzes!

Heb je een tijdsplanning gemaakt voor de verbouwing?

Voor je begint aan de verbouwing van je klushuis moet je een ontwerp maken van wat je allemaal wil gaan doen. Ga na of dit haalbaar is en of het is toegestaan. Waar begin je? En hoeveel tijd is er nodig om alle klussen af te ronden. Uiteraard begin je met de grote klussen zoals de fundering, het dak en de isolatie. Indien nodig kun je de planning van de verbouwing bijstellen. Voorkom frustratie en onnodige kosten. Als je mensen hebt ingehuurd om je te helpen bedenk dan in welke volgorde en wanneer ze moeten komen klussen.

Ga je alles in je klushuis zelf verbouwen?

Iedereen kent het TV-programma ‘Help, mijn man is klusser’, maar niemand zit te wachten op dergelijke situaties. Denk dus niet dat je alles zelf kunt. Vraag hulp aan vrienden en familie. Geef ze tussen de middag een lekkere boterham en zorg voor voldoende drinken, dan komen ze je vast wel vaker helpen. Maar hou er ook rekening mee dat zij je niet maanden lang ieder weekend kunnen helpen. Schakel indien nodig vakmensen in. Zij leveren kwaliteit en kunnen je een hoop tijd, geld en energie besparen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten