Tover je oude gloeilamp om tot bloemvaasje!
Woontrends DIY Woonaccessoires

Tover je oude gloeilamp om tot bloemvaasje!

Gooi je je oude gloeilampen weg? Niet doen! Met deze doe-het-zelf tip tover je je oude gloeilamp om tot een leuk klein vaasje. Leuk voor binnen maar ook voor in je tuin. Hang ze aan een touw en knoop ze in een plant of boom, of zet het vaasje in een laagje (schelpen)zand. Het ziet er sfeervol uit en is ook nog eens hartstikke leuk om te maken!

Wat heb je nodig om een vaasje te maken van een gloeilamp?

  • Gloeilamp(en) natuurlijk!

  • Een veiligheidsbril

  • Een paar veiligheidshandschoenen

  • Een (dunne) schroevendraaier

  • Dun, stevig touw of zand

Zorg voor je eigen veiligheid: trek de handschoenen aan en zet de veiligheidsbril op. Pak vervolgens de gloeilamp vast en gebruik de schroevendraaier om het contact los te trekken. Verwijder voorzichtig het glazen kapje onder het contact en verwijder de afdichting in de lamp. Deze afsluiting is gemaakt van glas, verwijder dit door de lamp op z'n kop te houden. Nu heb je een lege gloeilamp over die je kunt gebruiken als vaasje! Ben wel voorzichtig met de randjes aan de binnenkant, deze kunnen scherp blijven.

Bepaal nu of je de vaasjes wilt ophangen of dat je ze liever weg zet. Als je ze wilt ophangen wikkel je een touw om het smalle stuk van de lamp. Vul je zelfgemaakte vaasje met water en zet er een mooie bloem in. Maak er zeker drie of meer, dat ziet er feestelijk uit.

Kindertip: Gloeilamp papier mache Sambaballen!

Maak je liever geen bloemenvaasje van je oude gloeilamp? Dan is hier nog een leuke tip voor mensen met kinderen. Gebruik je oude gloeilampen om papier mache sambaballen mee te maken! Een gegarandeerd succes en iets wat ik zelf regelmatig heb mogen doen op de basisschool.

Pak een gloeilamp, wikkel een extra laag (bv. aluminiumfolie) om het smalle gedeelte (dit dient later als handvat) en laat je kindje de lamp beplakken met papier mache. Laat dit drogen in de buurt van de radiator of zet er een föhn op. Als de papier mache hard is geworden kan de gloeilamp voorzichtig kapot worden getikt. Goed schudden! Maak de papier mache sambaballen af door ze te verven. En laat je kindje lekker muziek maken.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten