Tips om zuiniger te leven!
Duurzaam Energie

Tips om zuiniger te leven!

Overal wordt het leven duurder. Door de transport kosten en het duurder worden van de grondstoffen zijn de algehele kosten voor de boodschappen flink opgelopen. Ook de energierekening is flink opgelopen. Hierdoor is het voor iedereen wel fijner als we wat tips delen waarmee je energie zuiniger kunt leven. Dus ben je benieuwd geworden? Lees dan vooral verder en kijk of je nog meer kunt besparen!

Stekkers uit het stopcontact

Het is misschien heel cliché, maar het zorgt er wel voor dat op de lange termijn dat je energie rekening lager wordt. Het is namelijk zo dat apparaten wel gewoon stroom verbruiken ook al staan ze uit. Het moment dat er een stekker in het stopcontact zit, zal er altijd stroom worden doorgegeven aan het apparaat. Daarom wordt ook altijd aangeraden om technologische apparaten overdag op te laden, anders blijft er de gehele nacht stroom uit het stopcontact komen.

woon ideeën

Zonne-energie

Zonne-energie, heel veel personen gebruiken het vandaag de dag en geef ze eens groot ongelijk. Want zonne-energie werkt op basis van licht en niet op de hoeveelheid zon die we ontvangen. Want ook door de wolken heen komt zon, dus zul je altijd energie opwekken ongeacht hoe bewolkt het is. Dit is iets waar veel mensen zich in vergissen, want veel mensen denken dat het plaatsen van zonnepanelen in Limburg geen zin heeft. Dit omdat men denkt dat er te weinig zon is in Limburg, maar uiteindelijk valt dat reuze mee. Ook in Limburg haal je met de zonnepanelen een goed rendement aan energie op. Men zegt dat de investering binnen 6 tot 8 jaar terug is verdient. Dit is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen.

woon ideeën

Vervoer

Tegenwoordig is de Nederlandse bevolking best lui geworden, bijna overal pakken we de auto voor. Zelfs de kleinste stukjes om bijvoorbeeld even naar de supermarkt te gaan. Terwijl juist de auto een van de kosten is waar we op kunnen besparen, zeker met de huidige benzineprijzen. Pak in plaats van de auto je fiets voor de kleine stukken. Het is niet alleen beter voor je portemonnee, het milieu, maar ook je conditie. En met de auto kosten juist de kleine stukken het meeste benzine, dus alleen maar voordeliger om deze te laten staan!

Zo zie je maar dat er genoeg manieren zijn om zuiniger te leven! Het zijn vaak de kleine dingen die ervoor zorgen dat we kosten besparen in ons huisje. Want waarom moet ergens het licht branden als er niemand is? Hopelijk heb je wat aan onze tips en kun je zelf ook snel gaan besparen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten