Tips om te besparen op tuinmeubelen
Tuinideeën Achtertuin ideeën

Tips om te besparen op tuinmeubelen

De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter en de temperaturen dalen… Oftewel: hét moment om eens uitgebreid te fantaseren over hoe je jouw tuin in het voorjaar kunt gaan opknappen. Kan jouw tuin wel een nieuwe look gebruiken, maar zit je krap bij kas? In dit artikel delen we praktische tips om je tuin een budgetvriendelijke opknapbeurt te kunnen geven.

Aanbieding

Nu de herfst haar intrede heeft gedaan, betekent dat doorgaans dat tuinmeubelen volop in de aanbieding zijn. Zowel online als offline. Oftewel: het is het perfecte moment om je slag te slaan en een mooie nieuwe tuinset aan te schaffen. Met een goede tuinstoelen aanbieding betaal je waarschijnlijk nog maar een fractie van de oorspronkelijke prijs.

Kringloop

Breng ook eens bezoekje aan een vintage- of kringloopwinkel als je wilt besparen op tuinmeubelen en -accessoires. Tweedehands parels of vintagevondsten besparen je namelijk niet alleen geld, maar voegen ook nog eens een persoonlijke tintje aan je tuin toe. Als je geluk hebt vind je er oude bistrosets, stapels steigerhout of vintage hekwerken bijvoorbeeld.

Ruilen

Ben je voornamelijk uitgekeken op je huidige tuinmeubelen, maar zijn ze nog wel in prima staat? Dan kan ruilen ook een goed idee zijn. Veel buurten, steden of regio’s hebben handige ruilwebsites of -pagina’s waarop dit een fluitje van een cent is. Naast tuinmeubelen, kun je er wellicht ook planten ruilen. Deze zijn namelijk eveneens behoorlijk prijzig.

Verven

Je kunt ook zelf de handen uit de mouwen steken en je oude tuinset eens een opknapbeurt geven. Dit kan natuurlijk ook met je geruilde- of kringloopvondsten. Als je geluk hebt, kun je je tuinmeubelen namelijk vrij eenvoudig van een verse laag verf voorzien. Dit direct een compleet andere look, waardoor je tuinset weer een tijd meekan. Online zijn er nog veel meer creatieve en originele do-it-yourselfs te vinden om je tuin een budgetvriendelijke opknapbeurt mee te kunnen geven.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten