Tips voor het leggen van laminaat
Wonen Klussen

Tips voor het leggen van laminaat

Niets geeft zoveel voldoening aan een mens als een laminaatvloer die helemaal zelf gelegd is. Vroeger was laminaat iets dat wat je neerlegde als geen tijd of zin had om een houten vloer te leggen. Of je had kinderen en wilde niet dat de prachtige houten vloer beschadigd zou worden. Maar tegenwoordig is laminaat een goed, sterk alternatief voor hout. Het heeft echt sfeer en geeft een fijne uitstraling in je huis. We geven je hieronder een aantal handige tips!

Laminaat leggen: een klus voor jezelf

Het leggen van laminaat lijkt erg lastig maar is relatief eenvoudig. Zeker als je de goede voorbereidingen treft. Begin dus niet meteen enthousiast met het leggen van laminaat maar denk eerst even over een aantal dingen na. In welke richting wil je bijvoorbeeld het laminaat laten lopen, horizontaal of verticaal? En wat ga je doen met de overgang naar andere kamers? Als je een laminaatvloer gewoon door verschillende ruimtes laat lopen krijg je echt een eenheid. Mocht je juist willen dat er een duidelijke afscheiding is tussen verschillende kamers en gebieden dan kan je ook verschillende soorten gebruiken. Ook kan je gewoon een drempeltje plaatsen zodat duidelijk is dat er een andere ruimte betreed wordt.

Laminaat leggen tips

Ook laminaat in de badkamer

Het is lang niet meer alleen zo dat laminaat iets is wat in de woonkamer wordt gebruikt. Je kunt tegenwoordig ook gewoon laminaat in de badkamer leggen. Vaak is dit dan wel speciaal laminaat wat gemaakt is om in natte, vochtige ruimtes te liggen. Je kunt zo dus ook in je badkamer een bepaalde sfeer krijgen. Je voelt een beetje de sfeer van hout, alleen is hout natuurlijk zo rot en blijft je laminaat lekker lang goed!

Houd bij iedere kamer die je gaat lamineren rekening met het feit dat een bepaald soort laminaat een bepaald soort sfeer in de kamer geeft. Houd dus ook rekening met welke sfeer jij eigenlijk in de kamer wil. Let wel op dat een laminaatvloer niet funest is voor een bepaalde sfeer, een andere kleur muur kan ook al een andere sfeer geven.

Waar moet ik op letten als ik laminaat ga leggen?

Als je laminaat gaat leggen begin je in de hoek van de ruimte die je gaat beleggen. Zo werk je door de kamer heen en eventueel richting andere kamers. Let er op dat laminaat altijd twee dagen moet acclimatiseren. Als je dit niet doet worden de planken scheef. Zorg er ook voor dat je al het gereedschap wat je nodig hebt bij je in de buurt is. Houd ook rekening met de ondervloer die je gaat gebruiken. Een ondervloer is erg handig omdat deze isoleert en geluid dempt.

Laminaat is dus op vele manieren toepasbaar in jouw huis. Welke kamer is in jouw huis als eerste aan de beurt?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten