Tips bij het kiezen van een kleine horeca koelkast
Keuken inspiratie Wooninspiratie

Tips bij het kiezen van een kleine horeca koelkast

Het aanschaffen van een horeca koelkast kan lastig zijn. Ze zijn er immers in vele verschillende vormen en modellen. Hoe kies je de juiste? Met de volgende tips helpen we je op weg!

Tip 1: Uiterlijke kenmerken

Bedenk wat je belangrijk vindt aan het uiterlijk van de koelkast. Horeca koelkasten zijn doorgaans verkrijgbaar in twee soorten materiaal: wit staal en RVS. Wit staal is goedkoper in aanschaf ten opzichte van RVS. Het voordeel van RVS is dat het duurzamer is, omdat er minder snel krassen op ontstaan en het eenvoudiger is om schoon te houden.

Daarnaast is er een groot aanbod in zowel dichte deuren als glazen deuren. Glazen deuren worden veel gekozen als display-koelkast, maar dichte deuren zijn zuiniger in energieverbruik. Zowel de modellen in wit staal als in RVS zijn beschikbaar in enkeldeurs en dubbeldeurs modellen; met dichte of glazen deuren.

Tip 2: Afmetingen en inhoud

Horeca koelkasten zijn er vanzelfsprekend in verschillende afmetingen: je hebt grote- en horeca koelkast klein. Om de benodigde grootte van jouw koelkast te bepalen, is het belangrijk om te bedenken waar je deze wilt plaatsen en wat je erin wilt bewaren. Wil je bijvoorbeeld gastronorm bakken in je koelkast kunnen opbergen in plaats van producten op roosters te bewaren? Houdt daar dan rekening mee, niet alle koelkasten zullen daarvoor geschikt zijn.

Tip 3: Manier van koelen

Er zijn drie verschillende manieren om een horeca koelkast te koelen: statisch, geventileerd en geforceerd. Deze manieren van koelen verschillen op basis van interne temperatuurs- en luchtverdeling. Een statisch gekoelde koelkast is doorgaans het goedkoopst, maar heeft veel intern temperatuurverschil. Geventileerde en geforceerd gekoelde koelkasten zijn stabieler in zowel temperatuur- als luchtverdeling, maar daardoor wel prijziger. Bedenk welke manier van koelen het beste bij jouw behoefte en budget aansluit.

Tip 4: Energieverbruik

Horeca koelkasten worden een stuk intensiever gebruikt dan huishoudelijke modellen, waardoor het energieverbruik ook hoger ligt. Wil je graag een zo zuinig mogelijke koelkast? Denk hier dan over na bij de keuze van het materiaal, het type deur en de manier van koelen van de koelkast.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten