4x wooninspiratie voor een stalen deur

De stalen deur is niet meer weg te denken tussen alle woonideeën van tegenwoordig. De stalen deur is enorm populair en dat is niet voor niets! De deur straalt veel klasse en sfeer uit en is een verbindstuk tussen twee ruimtes in huis. Stalen deuren zijn er in verschillende varianten: je kunt kiezen voor een (veelgebruikt) zwart frame of voor zilver, goud en bronze. Ben jij benieuwd wat je allemaal met deze stalen deur kunt doen? Lees dan snel verder!

1. Stalen draaideur

De stalen deur kent veel varianten en zo is er dus ook een stalen draaideur. Een draaideur komt mooi tot zijn recht in een grotere ruimte, zodat de deur helemaal vrij kan draaien.

De stalen draaideur wordt vaak gebruikt tussen de hal en de woonkamer. Hierdoor worden deze twee ruimtes op een mooie manier met elkaar verbonden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Inenomthuis | Fotografie (@inenomthuis) op 24 Mei 2019 om 11:49 (PDT)

4. Stalen deur: schuiven maar!

De stalen deur is ontzettend populair in huis. Naast de standaard deur die je open en dicht kunt doen, wordt er ook vaak gekozen voor een schuifdeur. De stalen schuifdeur geeft een industriële touch aan de ruimte, dit komt omdat deze deur stoer en robuust oogt.

De schuifdeur is ideaal te gebruiken als roomdivider. Wanneer jij in de woonkamer even rustig wil ontspannen kunnen de kinderen in de eetkamer lekker kletsen en knutselen, zonder dat je hier veel van meekrijgt. Wanneer je toch een verbintenis wil creëren tussen de ruimtes, kun je de deur gewoon half open zetten!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Joyce (@joycedejong155) op 4 Mei 2019 om 9:03 (PDT)

3. Een dubbele stalen deur

Met een dubbele stalen deur creëer je echt een entree in jouw huis. Het openslaan van een dubbele deur ziet er klassiek en elegant uit. Deze deur zien we veel terugkomen tussen de keuken en de woonkamer of tussen de woonkamer en de tuin.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Art of Living Online (@theartofliving.online) op 27 Mei 2019 om 10:57 (PDT)

4. Voor- en nadelen van een stalen deur

Stalen deuren in huis zijn niet alleen super gaaf, ze hebben ook nog een aantal voordelen waar je echt iets aan hebt! Allereerst valt de deur gelijk op in huis: het is een echte eyecatcher. De stalen deur met glas is een open verbinding tussen twee kamers, waardoor er een ruimtelijk gevoel ontstaat. Doordat de deur twee ruimtes met elkaar verbindt, is het lichtinval vaak ook optimaal. Zo is er in veel huizen meer lichtinval in de woonkamer dan in de hal. Wanneer je deze twee ruimtes verbindt door middel van een glazen deur, kan dit lichtinval doorstromen naar de hal.

Het nadeel van een stalen deur is dat de aanschafprijs vrij hoog is. Dit komt omdat er met stevig staal wordt gewerkt en de montage vrij lastig en zwaar is. Montage is dan ook moeilijk zelf uit te voeren. Ben je handig en wil je het toch graag zelf doen? Dan is de aanschaf van handig gereedschap al het halve werk. Bij engelbert strauss vind je alles wat je nodig hebt. Wij kenden engelbert strauss alleen van de werkschoenen en kleding maar ze hebben nu dus ook een eigen assortiment aan gereedschap.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ??? (@huisje_48) op 22 Apr 2019 om 11:08 (PDT)

Meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de onderstaande artikelen:

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten