Slimme raamdecoratie voor een kleine woning
Wonen Wooninspiratie Woonideeën

Slimme raamdecoratie voor een kleine woning

Wie klein woont, wil een zo ruim mogelijk gevoel creëren in zijn of haar woning. Met strakke meubels en weinig decoratie behoud je rust en evenwicht in je woning. Maar wat doe je dan met de raamdecoratie? Gordijnen, en dan vooral verduisterende gordijnen, nemen veel plaats in en geven een strak ingerichte ruimte vaak een slordig uitzicht. Toch heb je gordijnen nodig om licht en nieuwsgierige blikken buiten te houden.

Raamdecoratie heeft dus niet alleen een nuttige functie, maar ook een decoratieve, en dat maakt het soms lastig om de juiste te kiezen. Lichte katoenen of linnen gordijnen hebben een luchtig effect op je ruimte, maar houden het licht niet buiten. Verduisterende gordijnen houden het licht wel buiten, maar zien er vaak te zwaar uit.

Rolgordijnen en jaloezieën

Moderne raamdecoratie heeft vaak een strak design, waarbij het gordijn dicht tegen het glas van het raam aanleunt. Denk aan rolgordijnen, die perfect op maat gemaakt kunnen worden en die zo het licht en nieuwsgierige blikken buiten houden. Bovendien zijn rolgordijnen niet te bombastisch en passen ze dus prima in een strak of minimalistisch interieur. Dat maakt ze bovendien erg geschikt voor kleine woningen.

Jaloezieën hebben alle voordelen van rolgordijnen, maar brengen een meer opvallende stijl naar je woning. Zeker wanneer je voor donkere jaloezieën kiest, creëer je al snel een stoer en opvallend uitzicht. Erg mooi, maar het moet wel je ding zijn.

Het zachte uiterlijk van vouwgordijnen

Vouwgordijnen, die je net zoals rolgordijnen voor het glas van je raam hangt, hebben een zachter uiterlijk en geven je ruimte dus een minder strak en meer romantisch uiterlijk. Vouwgordijnen bestaan in allerlei kleuren en maten en je kan ze dus inzetten voor allerlei doeleinden.

Lichte vouwgordijnen uit een fijne stof laten bijvoorbeeld het daglicht door en veel daglicht geeft een kleine woning een ruimer gevoel. Maar ook verduisterende vouwgordijnen, die ontworpen zijn om het daglicht juist buiten te houden, helpen om een kleine ruimtes hun ruime gevoel te behouden. Bovendien bestaan ze in talrijke leuke kleurtjes en motiefjes. Zo vind je altijd wel een vouwgordijn in de juiste stijl, voor de juiste ruimte.

Eenzelfde stijl in huis

Wie klein woont, moet vaak creatief omspringen met materialen en stijlen. Door je hele woning in dezelfde stijl te decoreren, behoud je een evenwichtig uiterlijk en dat geeft mensen een rustig en ruim gevoel. Vooral als je voor een minimalistische of Scandinavische stijl kiest, kan je van een kleine woning een oase van ruimte en rust maken. Een woning waar je je echt thuis kan voelen.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten