Slaapkamer tips voor een betere nachtrust
Slaapkamer ideeën Wooninspiratie

Slaapkamer tips voor een betere nachtrust

Minimaal een derde van ons leven brengen we slapend door. Je slaapkamer is daarmee eigenlijk misschien wel de belangrijkste kamer in huis. Je nachtrust verbeteren kan op verschillende manieren. Wil je makkelijker in slaap vallen? Of wil je je ontwaken in een sfeervolle slaapkamer? Lees vooral verder! In deze blog bespreken we vier compleet verschillende mogelijkheden die ervoor zorgen dat jij beter gaat slapen, in dezelfde kamer.

Een oase van rust

Uitrusten doe je het best in een rustige omgeving. Zorg daarom voor zo min mogelijk apparaten en afleiding in je slaapkamer, ook je telefoon heeft geen goede invloed op je slaapkwaliteit. Zowel in slaap vallen als wakker worden tussen rotzooi en rommel is niet optimaal. Je hoort het je moeder nog zeggen. Een van de grootste veroorzakers van een rommelige kamer is je gedragen kleding (of die van je partner). We helpen je met een simpele oplossing: hang een kleine railing op van bijvoorbeeld steigerbuizen. Veel mensen vinden het niet fijn om gedragen kleding terug te leggen bij de schone kleding in de kast. Deze belanden dan op de grond of worden over een stoel heen gehangen. Niet ideaal! Hang je kleren daarom netjes op met een hangertje aan die zelfgemaakte railing. Zo kunnen je kleren mooi luchten en liggen ze geen kreukels meer te verzamelen op de grond. In een nette kamer, kun je rustig in slaap vallen zonder het gevoel dat je nog van alles moet. 

Nachtrust verbeteren

Het effect van kleur op je nachtrust

Begrijp het niet verkeerd, je kamer hoeft geen steriele opgeruimde ruimte te zijn. Een warme gezellige kamer helpt ook om beter in te slapen en uitgerust wakker te worden. Een van de grootste sfeerbepalers in een kamer is namelijk kleur. Het gaat dan niet alleen om de kleur van de muur. Ook de kleur van je gordijnen en je beddengoed telt mee. Zeker wanneer de combinatie mooi is met de vloer en de meubels ontstaat er een balans in de kamer. 

Het kiezen van de juiste kleur voor jouw kamer kan moeilijk zijn. Wellicht weet je direct welke kleur bij je past, maar voor veel mensen kan het helpend zijn om met behulp van een kleurenwaaier een keuze te maken. Kom je er niet uit? Dan kan het effect dat sommige kleuren op ons hebben je helpen bij deze keuze. Zo zorgt de kleur geel voor vrolijkheid en werkt het stimulerend. Ben je meer op zoek rust en ontspanning in je slaapkamer, dan kun je beter voor een blauwtint gaan. Voor een natuurlijk en kalmerend effect is groen een aanrader. 

Wat is een slaapkamer zonder bed?  

Het belangrijkste meubel in je slaapkamer is natuurlijk het bed. Het is daarmee de ultieme slaapkamer upgrade. Geen enkel ander meubel of accessoire heeft zoveel effect op je nachtrust als een ander bed. Omdat je zoveel tijd in bed doorbrengt is investeren in een bed, als investeren in jezelf. Veel mensen denken bij het woord investeren aan grote bedragen maar wij zagen laatst deze emob bedden. Een mooie samenkomst tussen kwaliteit en prijs. Een nieuw bed hoeft dus niet de hoofdprijs te kosten. Maar voor een slechte nachtrust.. betaal je zelf de prijs. 

Een betere nachtrust door ademhalen

Oke, ademhalen, dat doen we allemaal. Voor, tijdens en na dat je hebt geslapen. Maar de laatste tip gaat over ademhalingsoefeningen. Verschillende vormen van ademhalingsoefeningen kunnen je namelijk helpen om makkelijker in slaap te vallen, ‘s nachts minder wakker te worden of om helder te worden als je net wakker bent. Gebruik bijvoorbeeld de 4-7-8 ademhalingstechniek om sneller in slaap te vallen. Of start met een kickstart door een ‘Breath Retention’-oefening te doen. Als je dit nieuw voor je is kun je geleide oefeningen gebruiken die je kunt vinden op je favoriete streaming kanaal. Na een week zal je zeker het effect merken dat dit heeft op je energielevel gedurende de dag. 

Klaar voor een betere nachtrust?

Deze uiteenlopende tips kunnen iedereen helpen om meer uit die 7 tot 8 uur nachtrust te halen. Let wel op bij het combineren van bovenstaande tips! Bestel je bed pas na het schilderen. En is het ook niet aan te raden om ademhalingsoefeningen te doen in een vers geschilderde kamer. Gezond verstand noemen we dat. Hopelijk heb je wat aan onze tips. Slaaplekker alvast!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten