Slaapkamer inrichten: tips & tricks

Opnieuw je slaapkamer inrichten? Hier vind je de beste tips en tricks voor het inrichten van je slaapkamer! We beginnen bij de basis en helpen je daarna met het uitkiezen van meubels en accessoires die precies passen bij jouw smaak en stijl. De slaapkamer is tenslotte een van de belangrijkste kamers in huis. Je brengt hier namelijk het grootste deel van je tijd door! Dat mag dan misschien wel slapend zijn, maar goed... Het is belangrijk dat je helemaal tot rust komt in je slaapkamer. En dat lukt het beste wanneer 'ie helemaal naar jouw smaak is ingericht.

romantische slaapkamer

Slaapkamer inrichten: de basis

De basis van de inrichting van je slaapkamer zijn de vloer, de muren en de gordijnen. Begin eerst eens met het maken van een moodboard (bijvoorbeeld op Pinterest) om te ontdekken van welke woonstijl jij houdt. Er zijn een heleboel verschillende stijlen die je kunt kiezen voor het inrichten van je slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan landelijk, romantisch, modern of industrieel. Maar het kan ook een mix van verschillende stijlen zijn, wie zegt dat je je aan één stijl moet houden? Zolang jij het mooi en leuk vindt is het goed!

Als je een beetje een beeld hebt van welke kleuren en stijlen je mooi vindt kun je beginnen met het uitkiezen van de basis. Wil je graag een mooie houten vloer, kliklaminaat of juist tapijt dat lekker zacht aan je voeten is? En welke kleuren wil je op de muren? Je kunt gaan voor lichte en neutrale kleuren en het aankleden met accessoires. Maar het kan ook leuk zijn om één of meerdere muren in een mooie (en misschien zelfs opvallende) kleur te schilderen. Doe inspiratie op, bedenk wat je praktisch en haalbaar vindt voor jezelf en baseer daar je keuzes op.

luxe slaapkamer inspiratie

Slaapkamer meubels & aankleding

Als de basis gelegd is kun je op zoek naar leuke meubels en accessoires om je slaapkamer aan te kleden. Soms is nieuwe meubels kopen niet eens nodig om je slaapkamer opnieuw in te richten. Als je bed nog goed is en je nog tevreden bent over je kast en dergelijke kun je een heleboel veranderen zonder heel veel geld uit te geven aan nieuwe meubels. Een nieuw kleurtje op de muren en wat nieuwe accessoires doen al wonderen! Als je wel nieuwe meubels gaat kopen denk dan goed na over wat bij jouw smaak, stijl en praktische overwegingen past. Mijn tip: uren speuren op internet. Op Pinterest en op leuke websites vol slaapkamer inspiratie zoals Woonblog.eu!

Een nieuw dekbed doet wonderen voor de inrichting van je slaapplekje. Kies een mooie kleur die bij de basis van je inrichting en je meubels past. Een mooi gekleurd dekbed met een vrolijk design geeft je slaapkamer gelijk een opfrisbeurt. Baseer de rest van je accessoires op de kleuren in je dekbed zodat de inrichting van je slaapkamer een mooi geheel vormt. Hang leuke schilderijtjes of foto's op, koop een paar nieuwe nachtkastlampjes en een paar leuke kussentjes of vaasjes of iets dergelijks om je slaapkamer aan te kleden. Zo tover je in een mum van tijd je slaapkamer om tot een waar slaapparadijsje!

romantische slaapkamer

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten