Landelijk interieur design: Duik in knusheid

Als je droomt van een huis dat net zo gezellig is als een knapperend haardvuur op een koude winteravond, ben je hier aan het juiste adres. Denk bij een landelijk, rustiek interieur aan veel hout, gemixt met organische kleuren als beige en groen. Benieuwd naar hoe dit eruit ziet? Lees het verder in deze blog!

De charme van hout

In een landelijk interieur is hout de absolute blikvanger. Denk aan prachtige houten meubels met een verweerde uitstraling. Houten vloeren, robuuste eettafels en karakteristieke houten balken aan het plafond voegen allemaal die warme, natuurlijke charme toe aan je ruimte. Heb je houten balken? Hang dan hangplanten op en wikkel die om de balk heen voor extra kleur! 

Natuurlijke kleurenpaletten 

Kleuren spelen een grote rol in het maken van de rustieke sfeer. Kies voor aardetinten zoals warme bruintinten, zachte crèmes en rustgevende groentinten. Deze kleuren brengen de natuur naar binnen en geven je huis een ontspannen, organische uitstraling. 

Wil je meer kleur in huis, maar wel de landelijke stijl behouden? Gekleurde keukens maken een comeback in deze interieurstijl! Kies voor een prachtige olijfgroene of babyblauwe keuken om het naadloos in te blenden met de rest van je landelijke interieur. 

Vintage meubels

Het mixen van oud en nieuw voegt karakter toe aan je ruimte. Denk aan een bruine klok, een antieke kast en hier en daar antieke accessoires. Heb je een mooie kast, tafel of stoelen gezien, maar heeft het de verkeerde kleur? Laat het upcyclen! 

Als je een meubel upcycled, laat je het schuren, kies je een nieuw hout wash uit en eventueel opnieuw laten stofferen. Perfect voor als je een nieuwe interieur uitstraling wilt, zonder veel geld uit te geven. 

Zachte stoffering

Comfort is key in een rustiek interieur. Bij een landelijk, rustiek interieur moet je denken aan knusse avonden, vol gezelligheid. Kies voor veel zachte, fluffy kussens en dekens om zo lekker comfy op de bank te zitten. Een oversized sofa met een warm dekentje nodigt uit tot spelletjes spelen, heerlijk te borrelen en gewoon een gezellige film kijken.

Natuurlijke elementen

Breng het organische gevoel in huis toe door het toevoegen van natuurlijke accessoires zoals droogbloemen, grote kamerplanten en houttinten. Denk bijvoorbeeld aan robuuste planken aan de muur, houten plantenbakken, borrelplanken en schilderijen.

Laat je creativiteit de vrije loop en voeg persoonlijke accenten toe die je huis tot een thuis maken. Met het rustiek, landelijk interieur design ben je verzekerd van een huiselijke sfeer waarin iedereen zich meteen op zijn gemak voelt.


Meer inspiratie nodig voor het creëren van een knus, landelijk huis? Wij bij Woonblog kunnen maar geen genoeg krijgen van de landelijke woonstijl. Bekijk onze blogs en laat je inspireren! 

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten