Rolgordijnen: de verschillende types
Wooninspiratie

Rolgordijnen: de verschillende types

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden met rolgordijnen! Ze zijn de ideale manier om de lichtinval in huis te regelen en passen in iedere kamer. Ze komen in allerlei kleuren en soorten, van neutraal tot felgekleurd. Hierdoor kun je alle kanten op met rolgordijnen. Je leest hieronder meer over de verschillende types rolgordijnen.

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen zijn perfect voor de slaapkamer, kinderkamer of babykamer. Een speciale coating aan de raamkant van het rolgordijn zorgt ervoor dat er geen zon meer binnenkomt. Perfect voor uitslapers en middagdutjes!

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Naast verduisterende rolgordijnen bestaan er ook lichtdoorlatende rolgordijnen, deze rolgordijnen laten wel licht door. Dit type rolgordijnen is ideaal voor woonkamers en keukens. Een voordeel van een lichtdoorlatend rolgordijn is ook dat het warmte tegen houdt. Perfect voor in de zomer om je huis lekker koel te houden.

Transparante rolgordijnen

Een transparant rolgordijn laat ook licht door, daarnaast kun je vanaf binnen ook door een transparant rolgordijn heen kijken. Perfect voor wanneer je toch naar buiten wil kunnen kijken.

Transparant rolgordijn

Duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn bestaat uit twee lagen die je ten opzichte van elkaar kunt bewegen. Iedere laag heeft transparante stroken en verduisterende stroken. Op deze manier kun je zelf bepalen hoe licht of donker je het in huis wil hebben zonder het rolgordijn omhoog te hoeven doen.

Met of zonder cassette

Rolgordijnen komen met of zonder cassette. Bij een rolgordijn met cassette is de doekrol verborgen in een omhulzing (de casette). Hierdoor heeft het rolgordijn net een iets nettere uitstraling dan een rolgordijn zonder casette. Op zoek naar een mooi rolgordijn? Bij Raamdecoratie.com vind je alle verschillende types rolgordijnen die we hierboven genoemd hebben!

Duo rolgordijn

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten