Richt je eigen leeshoek in!
Wooninspiratie Woonideeën

Richt je eigen leeshoek in!

Lezen, je waant je even helemaal in een andere wereld met een goed boek. Op deze manier kun je even helemaal ontsnappen aan de werkelijkheid. Lees je nou heel graag, maar heb je nog niet helemaal een fijne plek waar je kunt lezen? Richt je eigen leeshoek in! Maar waar ga je deze ruimte maken? Heb je hier een aparte ruimte of kamer voor of wil je dit graag betrekken in een al bestaande ruimte? Dit kan bijvoorbeeld in de woon- of slaapkamer. En wat mag er nou echt niet ontbreken in je leeshoek? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leesloep. In dit artikel lees je alle tips voor het inrichten van de perfecte leeshoek. 

Bepaal waar je leeshoek komt

Voordat je aan de slag kunt gaan met het inrichten van je eigen leeshoek, moet je gaan bepalen waar deze gaat komen. Hoe groot is je ruimte, wil je het in een aparte ruimte of in een al bestaande ruimte? Laten we eens kijken naar een aantal ideeën waar je je leeshoek zou kunnen maken: een leeshoek in de woonkamer, in de werkkamer of slaapkamer. Heb je een open trap, dan zou je daar een leeshoek kunnen maken. Is je overloop groot genoeg, dan zou je zelfs daar een leeshoek kunnen maken. 

Items die zeker niet mogen ontbreken in je leeshoek

Een boekenkast of plank, want, waar laat je anders je boeken? Dit vormt echt de basis van je leeshoek. Je wilt je leeshoek natuurlijk ook opgeruimd en georganiseerd houden. Een boekenkast kun je ook gebruiken als afscheiding met de rest van de kamer als je geen aparte ruimte tot je beschikking hebt maar toch een knus hoekje wil creëren. Daarnaast heb je natuurlijk ook iets nodig om op te zitten. Kies daarom voor een goede fauteuil of bank. De perfecte plek om heerlijk te kunnen lezen. Kies een stoel die goed past bij jouw wensen, houding en lengte.

Verlichting mag ook zeker niet ontbreken in je leeshoek. Zonder goede verlichting ga je knijpen met je ogen en dit kan zelfs hoofdpijn opleveren en dit is iets wat je zeker niet wil. Zorg dat je een goede combinatie maakt van fijn sfeerlicht en gericht licht in de vorm van een leeslampje. Als laatste kun je ook zeker een leesloep aanschaffen. Alle informatie hierover kun je vinden op vergrootglas.com.

De perfecte decoratie voor je leeshoek

Om het extra gezellig te maken in je leeshoek kan je natuurlijk wel wat aankleding gebruiken. Wil je een gezellige sfeer creëren, denk dan vooral aan de volgende decoratie: vloerkleden of vachtjes, een lekker dekentje, kussens, kaarsen en planten, deze zorgen voor een frisse lucht en voldoende zuurstof. Hoe ga jij je leeshoek inrichten?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten