Redenen om te kiezen voor led strip verlichting in de badkamer
Badkamer ideeën Wooninspiratie

Redenen om te kiezen voor led strip verlichting in de badkamer

Badkamers zijn een van de fijnste plekken in huis. Hier kan je lekker genieten van een warme douche of misschien heb je wel een lekker bad waar je af en toe in ligt te relaxen. Bij een fijne ruimte waar je kan relaxen hoort natuurlijk ook een mooie omgeving en dus ook mooie verlichting. Als verlichting in de badkamer of als extra bij je al bestaande verlichting is het leuk om led strips te bevestigen in je badkamer. Lees in dit artikel tips voor het kopen en bevestigen van ledstrips in de badkamer.

Waar ledstrips in de badkamer bevestigen?

In de badkamer kan het natuurlijk best wel vochtig worden daar moet je altijd wel voorzichtig mee zijn als het om elektriciteit en verlichting gaat. Het is daarom belangrijk dat je de led strips op een plek bevestigd waar ze niet te vochtig kunnen worden. Bijvoorbeeld aan de bovenkant van de muur tegen het plafond en laat ze dan niet boven de douche langsgaan. Tenzij je natuurlijk led strips hebt waarbij het duidelijk aangegeven is dat ze tegen vocht kunnen. Check dit dan wel heel goed voordat je ze bevestigd.

Verder wordt er vaak gekozen om ledstrips achter het badkamermeubel te bevestigen, dit geeft een fraai effect. Zo wordt je badkamermeubel omgetoverd tot echte eyecatcher in je badkamer. Met de juiste ledstrips voor in de badkamer zijn de mogelijkheden eindeloos. Denk bijvoorbeeld het bevestigen van een ledstrip achter de toilet voor mooie stijlvolle verlichting.

Wat zijn led strips precies?

Led strips zijn eigenlijk strips met daarin kleine LED lampjes. Je hebt bijvoorbeeld ook ledlampjes die zich in een soort doorzichtige buigbare buis bevinden. Led stips zijn alleen heel handig omdat er vaak een plakstrip op de achterkant zit. Dit maakt het heel eenvoudig om ze te bevestigen en zo kan je er ook erg creatief mee aan de slag. Je kan er een figuur mee maken op de muur of makkelijk een bocht ermee maken. Led strips komen ook met verschillende soorten verlichtingen. Je kan ze kopen met wat meer traditionele verlichting maar je hebt ze ook met gekleurde lampjes. Hiermee kan je je verlichting afstemmen op de bui die je die dag hebt of de sfeer waar je zin in hebt.

Leuke toevoeging voor elke badkamer

Led strips kopen zal je niet tegen komen te vallen. De veelzijdige verlichting is dus makkelijk te installeren en je kan er alle kanten mee op. Het zal jouw badkamer in ieder geval zeker een stuk interessanter maken omdat niet veel mensen snel voor led strip zouden kiezen in de badkamer. Daarom des te leuker als jij dat dan wel doet.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten