De populairste keukengadgets in 2024
Keuken inspiratie Wonen

De populairste keukengadgets in 2024

Ben jij een doorgewinterde kookliefhebber, of laat je de keuken liever aan anderen over? Met de juiste keukengadgets maakt het niet uit! Deze gadgets zijn de geheime ingrediënten voor minder werk en meer gemak in de keuken. In het jaar 2023 vlogen de keukengadgets als warme broodjes over de toonbank, maar vijf sprongen eruit als de publieksfavorieten. Ook in 2024 verwachten we dat deze gadgets populair gaan zijn. Benieuwd naar welke gadgets dit zijn? Lees het verder in deze blog! kookkraan gadget

Kookkraan: Instant heet water

Verlang je ook weleens naar een snelle kop thee of heb je vaak behoefte aan kokend water voor je gerechten? Een waterkoker kan deze klusjes wel klaren, maar met een kookkraan gaat het nóg sneller en efficiënter. Met slechts een druk op de knop stroomt er direct kokend water uit de kraan. Geen gedoe meer met het vullen en wachten op een traditionele waterkoker. 

Door het gebruik van een kookkraan bespaar je niet alleen tijd, maar ook energie en water. Je hoeft niet langer onnodig veel energie te verbruiken door te wachten tot het water kookt. Bovendien wordt er geen water verspild doordat je precies de hoeveelheid kan tappen die je nodig hebt. Klinkt goed, toch?

airfryer keukengadget

Airfryer: Snel, gezond en crispy 

Airfryers hebben de culinaire wereld veroverd als dé must-have keukengadget van de afgelopen jaren. Maar wat maakt ze zo bijzonder? Het geheim zit 'm in de circulerende hete lucht. In plaats van onder te dompelen in olie, gebruikt de airfryer hete lucht om maaltijden perfect te bereiden. Dat betekent geen gedoe meer met frituurvet en vooral geen vervelende frituurlucht meer in huis!

Een oven doet dit toch ook? Zeker, maar de airfryer gaat een stap verder. Het maakt gebruik van een geavanceerde verwarmingsmethode die zorgt voor een snellere bereidingstijd. Daarnaast biedt de airfryer veelzijdigheid: naast het frituren kan hij ook grillen, bakken en braden! 

pastamaken met gezin

Pastamachine: De heerlijkste activiteit 

Verse, huisgemaakte pasta. Alleen dat klinkt al goed, toch? Of het nu gaat om tagliatelle, ravioli of linguine. Met deze gadget breng je de authentieke Italiaanse keuken naar je eigen eettafel. En het beste van alles? Het is een activiteit die je samen kan doen. Beeld je eens in: Italiaanse muziek, een keukentafel gevuld met bloem en eieren, terwijl jullie samen de lekkerste pasta maken. Perfect voor een zondagmiddag, of om indruk te maken op je gasten. 

Keukenmachine roze

Keukenmachine: jouw sous-chef

De keukenmachine wordt vaak beschouwd als een luxe die slechts zelden uit de kast wordt gehaald. Maar als je er eenmaal eentje hebt, wil je nooit meer terug. Of je nu een culinair gerecht creëert of gewoon een snelle doordeweekse maaltijd bereidt, de keukenmachine staat altijd paraat.

Je denkt misschien aan het klassieke werk van kloppen, kneden en mixen. Maar wist je dat deze veelzijdige machines ook kunnen raspen, snijden, hakken en zelfs sauzen kunnen maken? Met verschillende opzetstukken en functies wordt elke taak zo makkelijk. 

slowjuicer babyeten

Slowjuicer: geheime groente en fruit

Ook de slowjuicer is een gadget dat echt underrated is. Deze gadget staat bekend om zijn vermogen om voedingsstoffen te behouden tijdens het persproces, waardoor het een favoriet is onder gezondheidsbewuste mensen. 

Ook onder de ouders is het populair. De slowjuicer heeft namelijk de mogelijkheid om moeiteloos kleurrijke groente- en fruitpapjes te bereiden. Heeft jouw kind liever zachte groentepurees, of juist liever net nog een klein stukje appel in het mengsel? Met een slowjuicer heb je volledige controle over de textuur. Is je kind een moeilijke eter? Geen probleem. Met de slowjuicer kan je makkelijk extra vitaminen toevoegen zonder dat het zichtbaar is. 

Op zoek naar meer inspiratie rondom de keuken? Bekijk hier onze keukenspecials!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten