Super comfortabele plofbank

Je kent ze vast wel. Van die donkere, regenachtige herfstavonden. Wat is er op zo’n avond heerlijker dan neer te ploffen in een comfortabele sofa, met z’n allen tv te kijken en gezellig wat te drinken. Wij vertellen je hoe je de lekkerste plofbank uitzoekt, waar je heerlijk op kunt relaxen.

Lekker zitten op een plofbank

Plofbanken komen in allerlei soorten en maten. Van een kleine knusse tweezitter tot een grote loungebank waar je met 5 mensen we op past. Een lekker bank met chaise longue is misschien wel de beste plofbank waar je je heerlijk op kunt uitstrekken voor de tv. Het belangrijkste van een plofbank is dan ook dat je comfortabel zit.

plofbank

Tips uitzoeken bank

  1. Zorg dat de bank past bij de rest van je interieur

  2. Zorg dat de bank neutraal is zodat hij ook nog in je interieur past wanneer je een keer iets verandert

  3. Zorg dat de bank lekker zit. Houd rekening met je eigen lengte en de lengte van je partner en bepaal hoe stevig je de kussens wil.

  4. Kies duurzame materialen. Heb je huisdieren ga dan niet voor een grof gewoven stof waar je kat makkelijk met zijn of haar nagels inhangt. Ook op leer zie je snel krassen. Kies voor een stevige fijn gewoven stof voor extra duurzaamheid.

  5. Kies voor een kleur waarop je niet makkelijk vlekken ziet. Kinderen in huis? Of zelf niet zo handig met koffie en thee? Een bank is gevoelig voor vlekken. Ga daarom voor een kleur waarop vlekken niet opvallen.

  6. Let goed op het formaat. Banken zien er in winkels altijd kleiner uit dan in huis. Meet goed of de bank wel goed in je woonkamer past en zorg voor genoeg ruimte om er omheen te bewegen.

Banken voor verschillende woonstijlen

Voor iedere woonstijl is er wel een leuke bank te vinden. De plofbank past specifiek goed bij een landelijk interieur. Zo'n knusse, grote gezellige bank past perfect in een landelijke inrichting. Meer tips nodig voor een landelijk interieur? Neem eens een kijkje tussen onze andere artikelen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten