Plisségordijnen iets voor jou? Ontdek hier de voordelen!
Woonkamer inspiratie Wooninspiratie Woonideeën

Plisségordijnen iets voor jou? Ontdek hier de voordelen!

Op zoek naar raamdecoratie? Denk eens aan plisségordijnen! Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor plisségordijnen. De belangrijkste reden is wel dat het knus aanvoelt. Denk maar aan een kamer zonder raambekleding. Dit voelt kil en ongezellig aan. Daarnaast hebben plisségordijnen ook veel praktische voordelen zoals een geluiddempende en isolerende werking. Bij een harde vloer zoals tegels of parket zeker geen overbodige luxe. Plisségordijnen bieden nog meer voordelen.

Plissegordijnen passen in iedere interieurstijl

Is jouw interieurstijl scandinavisch of juist industrieel? Plisségordijnen komen in elk interieur tot zijn recht. Het Franse woord ‘plissé’ betekent vrij vertaald geplooid. De strak gevouwen, geplooide stof is dan ook kenmerkend voor plisségordijnen. Je kunt plisségordijnen krijgen in verschillende stoffen en vele kleuren. Kies je voor een transparant, semi-transparant of verduisterende stof? Eén kleur of juist meerdere kleuren? Door te spelen met verschillende materialen en kleuren creëer je een spannende look voor jouw interieur. Kijk voor meer inspiratie naar de plissegordijnen van doehetbudget.nl.

Plisségordijnen badkamer

Spelen met lichtinval

Met plisségordijnen kan je zelf eenvoudig bepalen hoeveel daglicht er in de kamer binnenkomt. Heb je veel licht nodig om bij te werken of wil je juist de zon buiten houden? Met deze binnenzonwering kun je werkelijk alle kanten uit. Je opent plisségordijnen niet alleen van boven naar beneden, maar ook van beneden naar boven en zelfs vanuit het midden. Door het gebruik van stof geven plisségordijnen ook nog eens een luxe uitstraling aan je interieur.

Plisségordijnen en privacy

Je hebt veel tijd en aandacht besteed aan de inrichting van je huis. Dat mag best gezien worden. Maar niet altijd, toch? Soms heb je wat meer behoefte aan privacy. Plisségordijnen zijn ideaal om meer privacy te creëren op die momenten dat jij dat wenst. Door te spelen met de verschillende hoogtes bepaal jezelf de inkijk. Echt privacy op maat!

Lastige ramen? Plisségordijnen zijn de oplossing.

Een raam met een bijzondere vorm? Heel bepalend voor je kamer, maar wel lastig qua raambekleding. Geen probleem voor plisségordijnen. Door de ruime keuze in modellen en vormen kan elk raam op maat bekleed worden. Zelfs lichtkoepels. De mogelijkheden zijn oneindig.

Plisségordijnen zolder

Nu je alle voordelen hebt gelezen, kun je niet meer om het plisségordijn heen! Wordt dit ook jouw nieuwe raamdecoratie? Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Lees ons artikel over raambekleding

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten