Pimp je huis met statische raamfolie

Vroeger maakte het niet zo veel uit hoe een huis ervan binnenuit zag. ‘Als je er maar ik kan wonen’ was vaak het motto. Hoe anders is dat tegenwoordig. Mensen maken bewuste keuzes over het design in huis. Een bankstel moet niet meer alleen lekker zitten, maar hij moet ook mooi zijn. En waar design vroeger voor de elite was is het nu voor iedereen mogelijk de woonkamer een te pimpen. Het probleem blijft toch een beetje om de ramen te betrekken bij de uitstraling van het huis. Maar, er is een oplossing!

Raamfolie is de oplossing

Met plakfolie is bijna alles in huis te pimpen. Uitgekeken op een oud kastje of tafeltje? Met een beetje plakfolie kun je het oude meubeltje vaak weer een nieuw leven in blazen. Kleeffolie is namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten, een effen kleur, een bloemetjes design of met de uitstraling van steigerhout. Ondanks dat dit wonderfolie op bijna alles is aan te brengen is het niet echt geschikt voor op de ramen. Gelukkig is hiervoor tegenwoordig ook een speciaal soort folie op de markt, raamfolie!

Raamfolie is kleeffolie met hetzelfde principe als ‘normale’ plakfolie. Door een plaklaag kan het aangebracht worden op het raam. Met het zogenoemde rakeltje dient vervolgens het folie vlak aangebracht te worden op het raam. Dit kan nogal een complexe werkzaamheid zijn en daarom is er tegenwoordig ook raamfolie verkrijgbaar zonder plaklaag: het statische raamfolie!

Statische raamfolie

Hoe werkt statisch raamfolie?

Deze folie heeft geen plaklaag meer op een van de zijde. Het blijft namelijk aan het raam zitten doormiddel van een statische lading. Dit zorgt ervoor dat de folie met gemak aan te brengen is en ook weer makkelijk te verwijderen is. De folie is in principe eindeloos te gebruiken. Ben jij dus uitgekeken op het folie, maar wil jij hem wel weer op een ander raam gebruiken? Geen probleem. De folie pak je met gemak van het raam af en breng je weer met gemak op een andere plek aan. Maar ook als jij een foutje maakt tijdens het aanbrengen van de folie kun jij gewoon weer opnieuw beginnen. Statische raamfolie is dus een ideaal product en het is in zeer veel mooie designs verkrijgbaar. Ook zijn er folies verkrijgbaar met andere doeleinden dan het creëren van een mooi interieur. Bijvoorbeeld het zonwerende folie. Wil jij dus op een makkelijke manier jouw ramen opvrolijken? Dan is dit de oplossing!

Dit is een gastblog van Suzanne

Bron omslagfoto: Pinterest

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten