Pak het interieur eens anders aan
Interieur Wooninspiratie

Pak het interieur eens anders aan

Als het gaat om het ontwerp van je interieur, zijn er bepaalde dingen die lange tijd als verboden terrein werden beschouwd. In de wereld van design zijn regels er echter om gebroken te worden. Het resultaat kan namelijk een interessant huis opleveren! Lees mee om te kijken welke veelvoorkomende faux-passen in interieur inrichting best een keer begaan mogen worden!

Gemene deler in meubels

Een hele meubelset was altijd de beste manier om een samenhangende look te bereiken. Maar het combineren van meubelstijlen kan heel veel meer karakter hebben. Door bijvoorbeeld klassiek deens design en moderne eye-catchers te combineren, ontstaat er een eclectisch en samengesteld gevoel. 

De truc is om gemeenschappelijke elementen te vinden die de verschillende stijlen met elkaar verbinden, zoals bijpassende kleuren of dezelfde vormen. Met zo’n aanpak laat je veel persoonlijke expressie zien en het creëert een visueel dynamische en interessante ruimte. Niks is namelijk hetzelfde.

Kleuren

Men speelt het graag veilig door neutrale kleuren te gebruiken. Het werken met gedurfde en levendige tinten kan echter persoonlijkheid en energie in een ruimte brengen. Het schilderen van een accentmuur in een stevige kleur zoals petroleum, het opnemen van kleurrijke meubelstukken of het toevoegen van levendige accessoires kan een kamer in een oogwenk transformeren. 

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen gedurfde kleuren een opvallend focuspunt creëren en specifieke stemmingen of sferen oproepen. Het is belangrijk om de levendige kleuren in evenwicht te brengen met complementaire tinten en deze strategisch op te nemen om de ruimte niet te overweldigen. Je wil tenslotte ook weer tot rust kunnen komen.

Mixen!

Traditioneel werd het mengen van patronen en texturen gezien als een no-no in het inrichten, waarvan werd aangenomen dat het visuele chaos creëerde. Als deze aanpak echter doordacht wordt uitgevoerd, kan deze een kamer karakter en visuele interesse geven. Het combineren van verschillende patronen, zoals strepen, bloemen en geometrische ontwerpen, kan diepte en dimensie toevoegen aan een ruimte. 

Evenzo kan het gebruik van verschillende texturen, zoals gladde stoffen, natuurlijke vezels en gestructureerd behang, een voelbare en uitnodigende sfeer creëren. De sleutel ligt in het vinden van een rode draad of kleurenpalet dat de patronen en texturen harmonieus met elkaar verbindt.

Doe gek met kunst

Kunst op een traditionele, uniforme manier tentoonstellen is een veilige keuze, maar het doorbreken van deze conventie kan spannende resultaten opleveren. Door je kunst op een onconventionele manier op te stellen kun je persoonlijkheid aan een kamer toevoegen. Het geeft een organische indruk van hoe jij je huis hebt ingericht: alles is stukje bij beetje aan het huis toegevoegd. En dat staat vaak heel leuk!

Hoewel het vasthouden aan traditionele regels voor interieurdecoratie een gevoel van samenhang kan geven, kan het experimenteren met onconventionele aanpakken verrassend mooie resultaten opleveren. 

Het mengen van patronen, het omarmen van gedurfde kleuren, het experimenteren met meubelstijlen zijn maar een paar voorbeelden van ontwerp-fauxpasses. Als je het aanvliegt met de juiste intentie en een gezonde dosis creativiteit kun je je huis echt in iets bijzonders transformeren!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten