Ovale tafels: dé voordelen + tips om ze te stylen
Meubels Woonkamer inspiratie

Ovale tafels: dé voordelen + tips om ze te stylen

Ronde- en rechthoekige tafels zijn nog steeds een erg populaire keuze in de meeste huishoudens, maar heb je er wel eens over nagedacht om voor een ovale tafel te gaan? Een ovale tafel heeft het beste van beide werelden: veel zitplekken én mooie ronde afwerkingen. Benieuwd naar nog meer voordelen en hoe je jouw ovale tafel het best kunt stylen? Lees dan snel verder!

1. Een extra gast aan tafel? Geen probleem!

Dit scenario komt je waarschijnlijk wel bekend voor: manlief/dochterlief/zoonlief laat op het laatste moment nog iemand mee aanschuiven. Gelukkig kun je bij een ovale tafel zo een stoel erbij zetten. Omdat een ovale tafel geen puntige hoeken heeft, heb je veel meer mogelijkheden. Ideaal dus als je regelmatig gasten over de vloer hebt!

ovale tafels van teak

2. Maakt de organische woontrend compleet

Dit jaar hebben de organische vormen zich opnieuw bewezen als hippe trendsetter. Ze waren overal terug te zien in het interieur en de voorspelling is dat deze trend zich nog even voortzet. Ovale tafels passen perfect tussen deze trend. Ze zijn namelijk net wat speelser dan ronde tafels. Ook in een strak interieur kun je prima een ovale tafel zetten. Je doorbreekt hiermee de lijnen, waardoor het interieur niet kil, maar juist warm oogt.

3. Ideaal voor smalle woonruimtes

Je zult er misschien niet gelijk aan denken, maar een ovale tafel is ideaal voor kleine en smalle woonruimtes. Hoe dit komt? Een ovale tafel is over het algemeen een stuk smaller dan een rechthoekige tafel. Je kunt hierdoor in een lange, smalle ruimte makkelijker meer mensen kwijt. Bovendien kun je de lengte natuurlijk zelf bepalen, wat dit type tafel uitermate geschikt maakt voor een kleine woonruimte.

ovale tafel

4. Geeft een gezellige sfeer

Net zoals bij een ronde tafel kun je jouw tafelgenoten beter aankijken, wat een stuk gezelliger kletst dan bij een rechthoekige tafel het geval is. Daarnaast oogt een ovale tafel een stuk gezelliger omdat deze, door de organische vorm, de strakke lijnen en vormen in een woning doorbreekt.

Wat deze tafel ook een stuk gezelliger maakt? Het gebrek aan scherpe hoeken. Zo voorkom je dat kleine kinderen hun hoofd hard stoten ;).

5. Meer style mogelijkheden

Met een ovale tafel kun je alle kanten op. Bij een ronde tafel ben je een beetje beperkt in het aantal accessoires omdat je deze vaak alleen in het middelpunt van de tafel kwijt kunt. Bij een ovale tafel heb je door de lengte van de tafel veel meer plek voor accessoires. Zet bijvoorbeeld een mooie organische vorm vaas op tafel met een vrolijke bos (droog-)bloemen of een leuke tafel plant. Een knusse kaarsenhouder of tafellantaarn met sfeervolle kaarsen doet het overigens ook erg goed op een ovale tafel.

Gezellige ovale tafel

Meer lezen over de laatste woonkamer trends?

Op Woonblog vind je boordevol tips voor jouw interieur - van woontrends tot en met tuinideeën je vindt het hier allemaal. We begrijpen bij Woonblog namelijk maar al te goed dat het inrichten van je woning niet altijd eenvoudig is. We helpen je daarom een handje met allerlei artikelen vol woonkamer inspiratie en ideeën voor de inrichting. Zodat jij je eigen stijl kan ontdekken. Lees snel verder voor een heleboel interieur ideeën en laat je inspireren!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten