Organiseer je trouw in eigen tuin
Achtertuin ideeën

Organiseer je trouw in eigen tuin

Besluiten jij en je partner te trouwen en petit comité en dat tijdens een zwoele zomerdag? Dan is het fijn om je trouw zelf te organiseren en het feest te laten plaatsvinden in je tuin. Je droomt ongetwijfeld van een zomerse dag, maar in onze contreien kan je niet altijd rekenen op mooi weer. Zorg dus voor een strakke voorbereiding en voorzie een scenario voor goed én slecht weer.

Maak een plan

First things first: visualiseer hoe je trouw eruit moet zien en maak een strak plan. Droom je van een prinsessenhuwelijk of gaat je voorkeur meer naar de boho style? Zodra jullie verloofd zijn of beslist hebben dat jullie gaan trouwen, kan je het internet en Pinterest beginnen afschuimen op zoek naar inspiratie. Van trouwjurken, over decoratie tot trouwkaarten, je kan online heel wat ideetjes vinden. Verder is het een goed idee om tijdig aan een planning te beginnen. Zeker als je een dj, huwelijksfotograaf en cateraar onder de arm wil nemen, moet je deze tijdig reserveren.

Paraplu’s en zonnebrillen in de aanslag

We zeiden het al, zelfs in de zomer mag je er in België of Nederland niet vanuit gaan dat de zon hele dag zal schijnen. Organiseer je een feest in eigen tuin, plaats dan zeker een partytent. Als het regent, zitten de gasten droog en ook bij zonneschijn zorgt de tent voor schaduw. Een looppad of plankenvloer (ook in de tent) zullen vrouwen met hoge hakken appreciëren. Zo kunnen hun hakken niet in het gras wegzakken en ook bij regenweer heb je dankzij dit pad geen last van modder. Denk eraan dat het ‘s avonds snel kan afkoelen dus hoor even bij de leverancier of gasbranders inbegrepen zijn. Ook een extra elektriciteitskast en toiletwagen zijn handig als je heel wat gasten uitnodigt. Over gasten gesproken: als je de save the date of trouwkaartjes uitstuurt, vermeld je maar beter dat het feest in openlucht zal plaatsvinden. Dan kunnen de gasten zich naar het weer kleden of een extra truitje tegen de kou meenemen.

Versier erop los

Voor je trouw heb je ongetwijfeld een thema in gedachten. Aangezien het feest in eigen tuin plaatsvindt, en jij dus baas bent, kan je naar hartelust versieren. Ballonnen, een Photo Booth, een champagnetoren, een welkomstbord met de namen van het bruidspaar… Je kan het zo gek niet bedenken en de mogelijkheden zijn legio. Niet alleen het eten moet heerlijk zijn, ook de tafels moeten er piekfijn uitzien. Oh, en vergeet je de menukaarten niet?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten