Opzoek naar een nieuwe deur? Houd dan hier rekening mee
Wooninspiratie

Opzoek naar een nieuwe deur? Houd dan hier rekening mee

Wanneer je een nieuwe woning aan het bouwen bent of juist een huis aan het opknappen bent is de

kans aanzienlijk dat je woning nieuwe deuren nodig heeft. Veel mensen vinden dit echter lastig omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen, waar op gelet moet worden en welke materialen het beste bij je huis passen. Ook duurzaamheid speelt voor veel mensen een belangrijke factor. Er zijn dus allerlei zaken die je in je achterhoofd moet houden. De meeste dingen kun je gelukkig allemaal zelf doen! Bij veel woonboulevards en bouwmarkten kun je om advies vragen. Wil je meer weten? Klik hier voor meer informatie over deuren of lees deze blog.

Waarom een nieuwe deur?

Als je oude deur bijna ter ziele gaat, zul je toch echt een nieuwe moeten aanschaffen. Het kopen van een nieuwe deur komt met enkele voordelen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om deuren op maat te kopen, deze zijn vooral handig als je woning andere maten heeft dan de meeste huizen. Deuren op maat zijn ook de perfecte oplossing als je huis een dusdanig grondplan heeft dat het soms even puzzelen is met het plaatsen van deuren.

Geef je woning meer karakter

Of je nu op zoek bent naar een voordeur of naar tuindeuren, bij het aanschaffen van een deur is het altijd belangrijk om eentje uit te zoeken die bij jouw woning past. De juiste deur geeft jouw huis namelijk een mooiere uitstraling en zorgt ervoor dat je huis er stijlvol uitziet. Je kunt deuren op maat helemaal naar jouw smaak stylen en ontwerpen.

Tips voor het kiezen van deuren

Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden als je nieuwe deuren op maat gaat aanschaffen. Zo moeten ze er niet alleen stijlvol uitzien, maar moeten ze ook functioneel zijn. Voordat je de deuren gaat plaatsen is het ook belangrijk om na te denken over de looproutes en waar de deur het beste tot zijn recht zou komen.

Kies voor een functionele deur

Bij het laten plaatsen van nieuwe deuren doe je er goed aan om na te denken over waar je de ruimte voor gaat gebruiken. Elk huis heeft bepaalde wandelroutes, en deze zul je met de deur moeten integreren. Plaats bijvoorbeeld geen deur bij een wandelroute. Of heb je een deur nodig voor een kleinere ruimte? Dan volstaan schuifdeuren ook prima.

Kies een deur die goed bij jouw woning en persoonlijke smaak past

Het klinkt heel logisch om een deur te passen die bij jouw woning en smaak past, maar het wordt toch nog wel eens vergeten. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld een moderne woning, maar kiezen

voor een traditioneel ogende deur. Dit staat niet mooi in je woning en oogt rommelig. Kijk dus eens naar je woning en de stijl voordat je een deur kiest die je mooi vindt. Het totaalplaatje moet natuurlijk ook kloppen. Je hoeft niet te kiezen tussen óf mooi, óf passend bij je huis; er is altijd wel een tussenweg. Heb je een moderne woning, dan is het altijd mogelijk om een moderne deur te vinden die je zelf ook mooi vindt.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten